Peruansk gastronomi inntok Oslo

Rundt hundre personer kom til Sinsen Eldresenter 8. desember for å få med seg et glimt av peruansk kjøkkenkunst og kultur.

Utrop nr. 13/2012 (29.11.2012)
Fisk, lime og løk hører med til å lage cebiche.

Seco; nord-peruansk lammegryte.
Folk kunne blant annet få med seg typisk dans fra Andesfjellene, og smake på typiske matretter som chili, "panetones" og "Inca Kola", Perus svar på Coca Cola.

Cebiche servert på Sinsen Eldresenter.
Som det hører med til en peruansk fest ble også den svært folkelige og internasjonalt kjente forretten "cebiche", servert. Cebiche er den sør-amerikanske varienten av sushi. Også "seco", en nord-peruansk lammegryterett med koryander og chili smak, "causa limena" og poteter med Huancayosaus kunne de fremmøtte nyte godt av.

Saya; folkedans fra Andesfjellene.
Julenisse og peruansk flagg på Sinsen Eldresenter.