Lettnorsk

– Norge må lage bedre regler for barn på flukt

Ny leder: Ana Lopez Taylor ble nylig valgt til leder av paraplyorganisasjonen Innvandrernes Landsorganisasjon (INLO)
Foto: Are Vogt Moum
Ana Lopez Taylor er veldig bekymret for asylbarna. Hun er leder for Innvandrernes landsorganisasjon (INLO).

Høyesterett bestemte 21. desember at to barn må ut av Norge. De har bodd mange år i Norge. Men foreldrene har vært her ulovlig noe av tiden. Derfor må familiene ut av landet. 

– Barn som er født og oppvokst her bør ikke kastes ut til en usikker fremtid i land de aldri har vært i, sier Taylor til utrop.no.

I dommen fra Høyesterett står det at UNE har vurdert hensynet til barnets beste på en forsvarlig måte. Høyesterett bestemte dette, men ikke alle 19 dommere var enige.

Høyesterett avslo 21. desember anken fra to asylbarnsfamilier om å få bli i Norge. Nå mener INLO-leder Ana Lopez Taylor at politikerne må endre et strengt regelverk.
Foto : Joe Gratz

Barn som er født og oppvokst her bør ikke kastes ut til en usikker fremtid i land de aldri har vært i.

– Hensynet til barnets beste skal vurderes opp mot innvandringsregulerende hensyn. Barns beste skal veie tungt, men ikke trumfe alt, fastslo Høyesterett i sin dom.

Ana Isabel Taylor Lopez er leder i Innvandrernes landsorganisasjon (INLO) mener Norges regler om asylbarn er for strenge.

– Ansvaret er hos politikerne
Nå oppfordrer INLO regjeringen og stortingspolitikerne til å gjør mer. Politikerne må lage regler som gir opphold til barn som har bodd i Norge i mange år. Reglene vi har i dag, gjør at mange flere barn kanskje må ut av Norge. 

– Vi mener Stortinget og politikerne har et stort ansvar nå. Bare en forandring av reglene er godt nok. Barnas beste skal være et grunnleggende prinsipp og dette ikke skal nedprioriteres under fordi politikerne vil regulere innvandringen. De nye reglene må si at Norge skal ta barnas beste på alvor, sier Taylor.