Nytt fra YouTube

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Jobbik slakter FIFA-beslutningLederen i det høyreradikale partiet Jobbik, Gabor Vona, kritiserer det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter at Ungarn ble beordret […]

Jobbik slakter FIFA-beslutning
Lederen i det høyreradikale partiet Jobbik, Gabor Vona, kritiserer det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter at Ungarn ble beordret til å spille neste VM-kvalifiseringskamp hjemme i Budapest i slutten av mars uten tilskuere.

Beslutningen kom i kjølvannet av det FIFA mente var en grov rasismeepisode i en vennskapskamp mot Israel i høst. Tilskuere skal ha viftet med iranske flagg og skreket antisemittiske slagord under kampen.

Ser videoen her

Sendt til sør-afrikansk lesbepar for å skikke seg
17-årigene Charlene og Hamza tar ikke livet seriøst. Begge har brukt tenårene til å drikke, feste og gi blanke i hva foreldrene sier. Gjennom TV-programmet Verdens Strengeste Foreldre, får de et kulturmøte de neppe kommer til å glemme. Sør-afrikanske Susanne og Anna-Marie har sammen to voksne barn, og får utfordringen med å få de rebelske tenåringene til å skikke seg.

Se videoen her

Sørgerituale med brystslåing
Sjiamuslimer over hele verden sørger hvert år under Muharram for å minne Muhammeds sønnesønn Husain bin Ali, som i år 680 ble drept i Karbala under et opprør mot den regjerende kalifen. 

Sjiaene regner denne hendelsen som verdenshistoriens største begivenhet, og mener dette handler om islams grunnlegende prinsipper. Markeringer verden over preges av historiefortellinger, religiøse sanger i forsamlinger og ulike selvskadingsritualer. Å slå seg selv på brystet er det vanligste, mens i andre land bruker man kjetting eller sverd. Formålet er den samme: å føle imamen Alis smerte.

Se videoen her

Bekymring i Venezuela over Chavez
Kreftbehandlingen av president Hugo Chavez tar lengre tid enn forventet, og både regjeringen og hans sympatisører frykter han ikke vil være i stand til å kunne innvies i slutten av måneden. Opposisjonen, som tapte valget i oktober, krever nå at det holdes nyvalg.

Se videoen her

Handler om menns kvinneideal
Mannlige turister fra Vesten som kommer til Thailand, er ikke bare på jakt etter sex og moro, men etter en kone som passer deres femininitetsideal, mener noen av kvinnene intervjuet av nettstedet thailawforum.com

Se videoen her