Norge rundt

Author Recent Posts Grazyna Skarpås Latest posts by Grazyna Skarpås (see all) Vil hjelpe landet hun vokste opp i - 12.07.2018 Smilende og skeiv - 15.04.2016 Igangsetteren - 22.03.2015 Kysset programlderen Da halvt spanske Adele fikk gullbiletten i helgens nasjonale finale i MGP kysset hun programlederen Erik Solbakken på kinnet. Med låta «Bombo» kom hun […]
Grazyna Skarpås
Latest posts by Grazyna Skarpås (see all)

Kysset programlderen

Da halvt spanske Adele fikk gullbiletten i helgens nasjonale finale i MGP kysset hun programlederen Erik Solbakken på kinnet.

Med låta «Bombo» kom hun på andre plass, slått av Margath Bergers «I feed you my love» som allerede har blitt en Itunes-suksess.

En annen med minoritetsbakgrunn som gjorde det bra under helgens tv-begivenhet er den hvitrussiske MGP legenden Alexanderr Rybak. I år stilte han opp som låtskriver for Annsofi med låta “Im with you”

Flyktningene får nei

20 nye flyktninger får trolig nei av Bodø bystyre til å komme til byen. – Dette vitner om mangel til å ta ansvar, mener en kritisk Synne Bjørbæk (Rødt).

BODØ : Saken har allerede gått gjennom første runde blant politikerne. Det blågrønne flertallet i levekårskomiteen nektet å ta mot 20 nye flyktninger til Bodø, utover de 70 som byen har forpliktet seg til å ta.

Argumentet: Det finnes ikke boliger, SKRIVER AVISA Nordland

Nyttekveld for innvandrere

Trine-Lise Løvaas, daglig leder i Nes frivilligsentral, inviterer hver tirsdag til nyttekveld for innvandrere og flyktninger på Årnes gamle skole. – Denne kvelden er for dem som trenger en liten innfallsport til bygda vår, sier hun til Romeriket blad

Flest minoritetskvinner på krisesenteret

To av tre kvinner som søkte tilflukt på krisesenteret i Vest-Agder i fjor hadde minoritetsbakgrunn. Ofte står ofrene uten familie og nettverk når de bryter med voldsmannen, skriver Federlandsvennnen

I fjor bodde 95 kvinner på krisesenteret i Vest-Agder. 70 prosent av dem hadde minoritetsbakgrunn. Mange opplever at familien vender dem ryggen når de flykter fra voldsmannen.

- Jeg er svært glad for at de kommer. Kvinner med minoritetsbakgrunn har ofte et mye tøffere utgangspunkt enn etniske norske. Mens norske kvinner ofte har familie og nettverk som støtter dem når de bryter med voldsmannen, så står minoritetskvinner uten støtteapparat. For disse kvinnene er familien det eneste holdepunktet i livet, sier Guri Wold, leder av Krisesenter i Vest-Agder.

Vil starte internasjonal kafé i Gjøvik
– Internasjonalt råd ønsker kommunen og Topro med på laget

En internasjonal kafé med spennende og eksotisk mat fra hele verden kan gi innvandrere en opplæringsarena for språk og arbeidsliv. Det er i hvert fall håpet til Internasjonalt råd i Gjøvik.

Nå har de tatt kontakt med Gjøvik kommune og Topro (Totenprodukter) for å få hjelp til å sette planene ut i livet.

– Ideen er hentet fra Tromsø, hvor Tromsø kommune og Tromsprodukt har drevet en tilsvarende kafé i flere år med stor suksess, sier Siamak Aghdam og Christin Guldahl Madsen i Internasjonalt råd.