Forskningsnytt

 
Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Shwan Dler Qaradaki er Årets Olsokkunstner - 19.04.2024 FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Hvor skal arbeidsinnvandrerne bo?Undersøkelser av arbeidsinnvandrernes etablering på det norske boligmarkedet, er det mangel […]

Hvor skal arbeidsinnvandrerne bo?
Undersøkelser av arbeidsinnvandrernes etablering på det norske boligmarkedet, er det mangel på samordning av integrerings- og boligpolitikken på statlig nivå, skriver forskning.no.

Flere sider ved leiemarkedet gjør det vanskelig for arbeidsinnvandrere å etablere gode boforhold, blant annet høye priser og krav om egenkapital, samt diskriminering og framvekst av uformelle og ulovlige boligløsninger.

– Vi ser er et stort behov for informasjon om hvordan boligmarkedet fungerer, forteller Marie Louise Seeberg, forsker ved Nova.

12.000 flere asylsøknader i 2012 i EU-landene
Opptil 12.000 flere asylsøkere kom til EU/EØS-området i løpet av siste kvartal i 2012 enn siste kvartal foregående år, viser nylig statistikk fra Eurostat. 

Tallene kan blant annet vise størst økning i land som Slovakia, Malta og Sverige. Latvia, Estland og Italia hadde derimot minst, hvor førstnevnte kunne rapportere om en prosentnedang i asylsøknader på 80 mellom 2011 og 2012.

Land fra utenfor EU og EØS er mest representert blant søkere, hovedsakelig fra Albania, Makedonia og Syria.

Se hele rapporten her

Levninger etter “apekvinnen” levert tilbake
Levningene etter Julia Pastrana, mer kjent som “apekvinnen”, er levert tilbake til Mexico fra Universitetet i Oslo, skriver uniforum.uio.no.

Pastrana ble født i 1834 med sykdomen hypertrikose, som ga sterk hårvekst i hele kroppen. I 1921 ble hennes og sønnens levninger kjøpt av tivolieieren Haakon Lund. Frem til 50-talet ble de vist frem på Lunds Tivoli før de ble overgitt til universitet, som på 70-tallet plasserte de på et lager i Groruddalen.

– En slik seremoni håper jeg får mennesker til å oppføra seg bedre mot hverandre, sa Mexicos ambassadør i Norge, Martha Barcena Coqui, da hun offisielt tok imot kisten under en seremoni i Rikshospitalets kapell.

Flest innvandrere i Florida

Innvandring for 38,5 prosent av den totale befolkningsveksten i USAs største byer, viser nye tall fra Urban Institute.

Økningen kommer hovedsakelig fra Latin-Amerika og Asia. Los Angeles, New York, Miami og Chicago (bildet) er byene som tiltrekker seg de største andelene av utenlandskfødte nykommere, selv i økonomiske nedgangstider. Forklaringen er enkel:

– Byer med høyere innvandrerkonsentrasjoner har sålangt mistet bare 3,2 prosent av jobbene mellom 2007 og 2009. Nye innvandrere velger ulike destinasjoner ettersom tilstanden i økonomien og er mer fleksible, skriver det amerikanske nettmagasinet for demografi, metrotrends.org.