Filmer som er verd å se

Flags of our fathers er en film om krigens råskap, samvittighet og løgner som har sine priser
Foto: Warner Bros. Entertaiment INC
Denne gangen er stikkordet krigshistorier.
La vita è bella (1997)
Vi møter den unge Guido Orefice mens han prøver å vinne Doras hjerte, noe han også greier med humor, kløkt og et glimt i øyet. Familielivet ser ut til å gå deres vei, og sammen får de sønnen Joshua. Lykken skal dessverre ikke vare, og fascismens og rasismens hat inntar deres liv. Det tar ikke lang tid før de havner i en konsentrasjonsleir, og der må Guido bruke sin humor og sitt smil får å beskytte hans sønn mot grusomhetene som utspiller seg der.
Tilgjengelig på DVD
 
Flags of our fathers (2006
Dette er den første filmen av to som regissør Clint Eastwood laget rundt de historiske hendelsene ved øyen Iwo Jima. Denne filmen tar utgangspunkt i de soldatene som etter det brutale slaget om øyen heiste det amerikanske flagget på Iwo Jima, som ble forevigjort i et bilde.For flagget de heiste, var flagg nummer to, og ikke alle som var med fikk æren de fortjente. I en turne for å samle inn penger for krigen, tæres samvitigheten til de som var involvert i møte  med deres nye popularitet. 
Denne filmen går ikke inn på de amerikanske krigsfilm-klisjeene, men viser et ærligere bilde. Landet har ikke råd til krigen, soldatene er ikke ærefulle og krigen preges ikke av en klar skille mellom det gode og det onde. 
Filmen er en slående minne på at krig aldri er bra. 
Tilgjengelig på DVD / Blue Ray
 
Letters from Iwo Jima (2006)
Regissør Clint Eastwood laget to filmer rundt hendelsene i Iwo Jima. Den første så handlingene fra amerikansk siden, denne ser den fra den japanske siden.
General Tadamichi Kuribayashi ankommer øyen Iwo Jima for å forbedre forsvaret, før amerikanerens planlagte angrep på øyen starter. Alt går ikke etter planen. Den japanske flåten, som skulle støtte forsvaret av øyen, senkes og de finner seg alene i en allerede tapt kamp.
Filmen viser på en slående måte den poengløse kampen japanske soldater ble tvunget for å kjempe, i en allerede tapt situasjon.
Tilgjengelig på DVD /Blue Ray