Laget filmsnutt om flerreligiøse samtalepartnere

 
Foto: Skjermdump/vimeo.com
Oslo Universitetssykehus (OUS) og Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn (STL) viser i en ny film hvordan sykehusets religiøse tilbud fungerer.

Høsten 2011 ble et ressursteam med sjelesørgere og samtalepartnere fra ulike religioner og livssyn kurset ved Teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo.  

Siden 2011 har Utrop fulgt med i utviklingen av prosjektet. Nå har prosjektpartnerne Oslo Universitetssykehus og STL laget en filmsnutt som presenterer prosjektet Tros- og livssynsbetjening for pasienter og pårørende på sykehus (også kjent som Samtalepartnere).

Les mer om prosjektet her! 

Gjennom kursing og faglig oppfølging er samtalepartnerne blitt forberedt på de utfordringer de kan møte i dialog med pasienter. Ressursteamet er et supplement til prestetjenesten ved Oslo univeritetssykehus.

Fra januar 2012 har samtalepartnere vært tilgjengelige for pasienter og pårørende som ønsker besøk. Samtalepartnere kommer fra følgende tros- og livssynssamfunn*:

– Bahá’i-samfunnet.
– Buddhistsamfunn (Karma tashi ling)(vietnamesisk, fransk).
– Den evangelisk-lutherske frikirke (japansk).
– Human-Etisk Forbund.
– Den katolske kirke.
– Den norske kirken.
– Det norske baptistsamfunnet (tamilsk).
– Islam (arabisk, urdu, punjabi, berbisk, bosnisk).
– Kristensamfunnet.
– Metodistkirken. 
– Norges Hindu kultursenter (tamilsk) .
– Sikhismen (hindi, punjabi).
– Vennenes samfunn kvekerne.

Filmsnutten varer rundt 30 sekunder, og viser blant annet en hinduprest, en buddhistmunk og en imam tilknyttet samtalepartnerprosjektet. Snutten ble vist mellom tv-programmene i pinsens reklamefrie dager på Tv2, Zebra, Nyhetsknalen, Bliss og TvNorge.