Verden Rundt

 
Foto: Egil Fujikawa Nes
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) FlePsy vil ha et mer inkluderende og mangfoldig psykolog-Norge - 18.04.2024 – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Grevlingforkjempere jaget høyreekstremeSympatisører fra British National Party og English Defence League […]

Grevlingforkjempere jaget høyreekstreme
Sympatisører fra British National Party og English Defence League ble overskygget av rivaliserende protester fra dyrevernsgrupper sist lørdag, skriver International Business Time.

Aktivistene, blant annet kvinner utkledd i sort-hvitt som grevlinger, overrasket alle ved å jage de fremmøtte høyreekstremistene langs gatene i nærheten av parlamentet. Flere av dyrevernerne ble arrestert for å ha krysset politilinjene.

– Hvem ville ikke ønsket å se marsjerende grevlinger, skrev demonstrant Ian Stream på Twitter.

Iran slo til mot “terrornettverk”
Iransk etterretning har identifisert og pågrepet tolv personer som de beskylder for “terror”, melder den iranske fjernsynskanalen IRIB.

Terrornettverket skal ha hatt planer om å gjennomføre aksjoner før og under valget og bidra til å forsterke etniske og religiøse konflikter i urolige områder i Iran, heter det i en uttalelse fra etterretningsdepartementet, som også beskylder den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad for å ha støttet gruppen. 

USA fordømmer angrepet på Qusair

Amerikanske myndigheter fordømmer Assad-regimets blodige angrep på grensebyen Qusair. USA ber også Hizbollah og Iran trekke sine soldater ut av kampene i Syria.

USA krever nå at det islamistiske Hizbollah og Iran trekker sine soldater ut av striden i Syria.

– Vi fordømmer på sterkest mulig måte Assad-regimets angrep på Qusair, som har drept et uvisst antall sivile og har forårsaket ufattelig menneskelig lidelse, sa talsmann Jim Carney, ifølge NTB.

Holdt demonstrasjon for homoekteskap

En million mennesker gikk forrige søndag ut i Sao Paulos gater og krevde like rettigheter for homofile som heterofile til å inngå ekteskap, skriver avisen Folha do Sao Paulo.

Opptoget i homoparaden var enormt. Flere var kledd i karnevalslignende kostymer, og både homofile og støttespillere forlangte at det må bli mulig å inngå likekjønnet ekteskap i Brasil.

– Vi må få til en forandring i grunnloven. Vi må alle være innbyggere med de samme rettighetene, sa kulturminister Marta Suplicy, tidligere ordfører i São Paulo og forkjemper for homofiles rettigheter.