Debatterte med innvandrere

De oppmøtte med innvandrerbakgrunn fikk anledning til å stille politikerne spørsmål under debatten
Foto: Zoja Sperstad
Lørdag 31. august inviterte Buskerud Innvandrerråd til informasjonsmøte og debatt på Union scene i Drammen.

Buskerud Innvandrerråd har som tradisjon å invitere til politisk paneldebatt i forbindelse med valgene. Slik ble det også i år. Årets arrangement ble gjennomført i samarbeid med Innvandrernes Landsorganisasjon (INLO), Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) og Buskerud fylkeskommune, samt Interkultur i Drammen kommune.

Under debattene ble det tatt opp temaer som norsk integreringspolitikk, bompenger, morsmålsundervisning og mye mer. Morten Eriksrød, fylkesordfører i Buskerud, snakket om valget. Indre Øst IMDI informerte om Stortingsvalget og viktigheten av å stemme.

Viktig å delta
Under sin åpningstale for debatten la også leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharakhani, vekt på hvor viktig det er å delta i demokratiet:

– Personer med innvandrerbakgrunn utgjør i underkant av 5,7 prosent av alle stemmeberettigede og har dermed

Oppmøtet var godt og stemningen god under valgmøtet.
Foto : Zoja Sperstad
stor mulighet for å påvirke valgresultatet. Og i Drammen nesten 25 prosent, sa han og fortsatte:

– Deres påvirkningsmulighet er imidlertid avhengig av deres faktiske valgdeltakelse. Ved de tre siste stortingsvalgene har valgdeltakelsen blant norske statsborgere med innvandrerbakgrunn vært 25 prosentpoeng lavere enn for befolkningen sett under ett.

Kjent fjes ledet debatten
Representanter fra alle partiene hadde fått mulighet til å delta og hver kandidat innledet fem minutter om eget parti. To hovedspørsmål ble stilt til kandidatene. Det var flere spørsmål fra salen. Det profilerte TV 2-jornalisten Kadafi Zaman var møteleder.

Det gode oppmøtet gjorde at politikerne fikk mulighet til å møte cirka 100 mennesker med innvandrerbakgrunn.

Det var også underholdning under arrangementet. Publikum fikk oppleve kulturinnslag av John Leo. Norsk-pakistanske John Leo ga ut låten “This time around” i desember 2012. Med sitt ambisiøse lydbilde, og fengende melodier i pop-rock landskapet er John Leo på full fart fremover. Han spilte på Mela-festivalen 2013 i Oslo med god mottakelse av publikum.