Verden rundt

Storbritannia truer med å trekke Spania for retten

Situasjonen mellom Storbritannia og Spania er spent grunnet Gibraltar, et oversjøisk britisk territorium som ligger på sørtippen av den iberiske halvøy. Bildet viser grensekontrollen på spansk side.
Foto: Wikimedia Commons
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Norsk jazz med afrikansk vri - 19.03.2024 Hans Dahle hedret med Lokalradioprisen - 18.03.2024 Gir ut Karsten og Petra-bok om å feire eid - 17.03.2024 Det britiske oversjøisk territoriet Gibraltar er en halvøy på sørkysten av Spania med rundt 30 000 […]

Det britiske oversjøisk territoriet Gibraltar er en halvøy på sørkysten av Spania med rundt 30 000 innbyggere. Gibraltar har skapt store konflikter mellom Storbritannia og Spania de siste ukene, skriver Aftenposten.

Alt startet med at myndighetene i Gibraltar dumpet betongblokker i farvannet rundt halvøya, hvorpå spanske fiskere protesterte høylytt. Konflikten har beveget seg opp til høyeste nivå og sist uke innførte spanske myndigheter en oppgradering av grensekontrollen mellom Gibraltar og Spania.

Nylige svarte britiske myndigheter, som mener grensekontrollen er politisk motivert fra Madrid, med trussel om å trekke Spania for den internasjonale domstolen i Haag.

– Vi kan ta rettslige skritt mot Spania på grunn av den strammere grensekontrollen, sa statsminister David Cameron mandag kveld ifølge nyhetsbyrået Reuters.