Britisk terrormistenkt arrestert i Kenya

Al-Shabaab sto for terrorangrepet på kjøpesenteret Westgate i Nairobi nylig. Nå viser det seg at en norsk-somalier som har bodd på asylmottak i Moelv er ettersøkt av USA for forbindelser til denne gruppen.
Foto: Anne Knight
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Britiske myndigheter bekrefter at de har pågrepet en britisk statsborger mistenkt for medvirkning til terrorattentatet i Westgate i Nairobi (bildet). […]

Britiske myndigheter bekrefter at de har pågrepet en britisk statsborger mistenkt for medvirkning til terrorattentatet i Westgate i Nairobi (bildet).

– Vi kan bekrefte at vi har fått informasjon om at en brite er arrestert av kenyansk politi i Nairobi, sier en talskvinne for det britiske Utenriksdepartementet til nyhetsbyrået Reuters.

Rundt lunsjtid sist lørdag tok terrorister gisler og skjøt handlende på det luksuriøse kjøpesenteret. Mandag stormet kenyanske spesialsoldater inn i bygningskomplekset. 

Westgate er et av Kenyas største og mest eksklusive kjøpesentre, forbeholdt velstående fastboende og tilreisende. I tillegg til kenyanere ble seks personer fra Storbritannia,  to fra Frankrike, to fra Canada, én fra Kina, to fra India, én fra Sør-Korea, én fra Sør-Afrika, én fra Nederland og én fra Ghana drept under angrepet.