Verden Rundt

Kan velge og vrake i landslag

 
Foto: Hasegawa Takashi
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Adnan Januzaj, Manchester Uniteds nye stjerneskudd, “jages” av forskjellige land til å representere deres landslag. Men foreløpig har han ikke […]

Adnan Januzaj, Manchester Uniteds nye stjerneskudd, “jages” av forskjellige land til å representere deres landslag. Men foreløpig har han ikke bestemt seg, melder BBC.

18-åringen er født i Brussel av kosovoalbanske foreldre som innvandret til Belgia. Siden Kosovo ikke er anerkjent av FIFA (det internasjonale fotballforbundet) kan han velge mellom Serbia eller Albania. Januzaj har i i tillegg tyrkiske besteforeldre, noe som gjør at han kvalifiserer å spille for Tyrkia. I 2018 kan han også bli England-spiller. Januzaj vil da ha bodd lenge nok i landet til å få britisk statsborgerskap.

– Vi har gitt klare signaler på at vi vil at han skal spille for oss. Vi kommer uansett til å respektere hans valg, sier Belgias landslagssjef Marc Wilmots til BBC.