Verden Rundt

Søstre i farta

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 I Palestina foregår det en kvinnerevolusjon på motorsportsfronten, okkupasjon til tross. Hundrevis av mennesker har i Ramallah samlet seg en […]

I Palestina foregår det en kvinnerevolusjon på motorsportsfronten, okkupasjon til tross. Hundrevis av mennesker har i Ramallah samlet seg en fredag morgen for å se på billøp. Blant førerne finner man fire kvinner som har skapt furore, alle kjent under navnet Speed Sisters (bildet). 

Speed Sisters er det første billøpslaget i Midtøsten kun bestående av kvinner. Laget ble startet opp som et inititativ fra British Council for å fremme kvinners rettigheter. Noor Dawood, den eneste av de fire med israelsk ID-kort, sier til Al-Jazeera at tilværelsen som en av få kvinner i palestinsk motorsport har både fordeler og ulemper.

– Vi opplever materialrestriksjoner fra israelske myndigheters side, og kritikk fra mange av mine landsmenn. Egentlig er det lite man kan gjøre i Palestina uten at det blir misbrukt politisk. Samtidig er det stadig flere som setter pris på oss. Vi får stadig flere mannlige fans og føler at vi står i bresjen for å bryte fordommer.