Flerkulturell harryhandel

 
Foto: Knut Narvestad
I forrige uke åpnet Nordens største butikk som henvender seg spesielt til flerkulturelle på svenskehandel. Plassert i Charlottenberg er SOUK-konseptet unikt i denne sammenheng.

I lang tid har det vært en kjent sak at det er billigere å reise på harryhandel til Sverige. Men det er ikke bare Ola og Kari som krysser grensen for å handle billig.

På åpningsdagen var det over 2000 mennesker innom den nye SOUK butikken i Charlottenberg, og ikke overraskende var det også kjøtt, halal sådan, som var den største drageren, i følge administrerende direktør i SOUK Fredrik Jakobsson. 

– EuroCash på Svinesund er den butikken i kjeden som går aller best. For det er der vi har mange flerkulturelle kunder. Vi vurderte etter hvert denne målgruppen som så interessant, at SOUK-konseptet ble født. Vi gleder oss til å presentere den nye butikken i Charlottenberg, og har ambisjoner om flere butikker etter hvert, har Jakobsson tidligere uttalt til til involve.no.

Ketchupeffekten
Kommunalråd i Eda kommune, Johanna Söderberg var naturlig nok glad for enda en investering i sin hjemkommune.

 
Foto : Knut Narvestad

– Vi setter pris på at vårt område er interessant for investeringer i handel. Da de begynte å bygge denne handelsparken, lurte jeg på “skjer det ikke noe snart”? I dag ser vi ketchupeffekten. Plutselig var det ferdig, og se på alle menneskene her i dag, avsluttet hun, før hun og Alexander Jørgensen i Concilia, som eier Handelsparken, foretok den høytidelige snorklippen.

Kjøper kilovis med kjøtt
Til åpningen var det satt opp egne SOUK-busser fra Oslo og omegn. En av de som hadde benyttet seg av dette tilbudet var en svært fornøyd Abdiweli fra Nannestad. Han kunne fortelle at Norge er “100 prosent fantastisk, men altfor dyrt”, og at han derfor tok turen til Charlottenberg.

 
Foto : Knut Narvestad

– I dag har jeg kjøpt masse kjøtt. Sju kilo lammekjøtt og ti kilo frossen kylling, for å nevne noe, smiler han og røper at han reiser over grensen en gang i måneden for å handle billig.

Razak fra Oslo tok med kone og barn til Charlottenberg for å handle billig halalkjøtt.

– Vi har stor familie, så for oss er det lurt å handle billig. Her har de ferskt kjøtt og godt utvalg, forklarer han.

 
Foto : Knut Narvestad

Gradvis bedre i Norge
– 
Våre landsmenn reiser nok over grensen av samme grunn som vi nordmenn, sier direktør i Virke Handel, Thomas Angell. til involve.no.

– Vi har stadig flere butikker som tilbyr halal her i Norge, men det er klart at prisene i Sverige ligger nok lavere enn her hjemme.