Verden Rundt

 

Imponert over NFF-prosjekt i Vietnam
Spesialrådgiver for FNs generalsekretær innen området idrett for utvikling og fred, Wilfried Lemke, gir NFFs prosjekt Football For All in Vietnam stor anerkjennelse for arbeidet som har vært gjort i over ti år, melder nff.no.

NFF og Football For All in Vietnam har inngått en avtale både med fotballkretsen i provinsen Hue og det nasjonale forbundet om å utvikle breddefotballen både lokalt og nasjonalt.

I sitt brev til FFAV skriver Lemke blant annet:

Foto : Wikimedia Commons

– Prosjektet er et fantastisk eksempel på hvordan idrett kan bidra til barns helse og utdanning. Utdanningen av trenere, dommere og ledere er en integrert del av programmet som gir substans og sørger for en langsiktig sosial påvirkning.

Ecuadoriansk eks-politisjef arrestert
USA har arrestert den tidligere politisjefen Edgar Vaca (bildet), som er anklaget for brudd på menneskerettighetene, skriver Global Post.

Vaca og ni andre politi- og militæroffiserer er blitt anklaget av ecuadorianske myndigheter for kidnapping og tortur av venstreorienterte opprørere på 1980-tallet. Vaca ble selv arrestert i Washington 29. januar.

– Vi venter på at USA nå skal komme med en kjennelse som gjør at den pensjonerte generalen vil bli utlevert til Ecuador, skriver Ecuadors innenrikskanselli i en pressemelding.  

Skjerper beredskap etter at terrordømt rømte
Greske myndigheter frykter angrep under et uformelt EU-møte i Athen og har skjerpet beredskapen betraktelig samtidig som en venstreradikal terrorist er på rømmen. En dusør på en million euro, tilsvarende åtte millioner kroner, er også lovet bort for tips som kan bidra til at terrordømte Christodoulos Xiros (56) blir tatt, skriver avisen Kathimerini.

Xiros ble i begynnelsen av januar innvilget én ukes permisjon fra fengselet der han sonet seks livstidsdommer for sin rolle i geriljagruppa 17. november – en gruppe som i en årrekke likviderte næringslivstopper og vestlige diplomater. Han kom ikke tilbake.

Nylig dukket Xiros opp i et videoopptak der han truet med å hevne kuttpolitikken som den greske regjeringen har gjennomført i samarbeid med EU.

– Jeg har bestemt meg for å avfyre geriljaens gevær mot dem som stjal våre liv og solgte våre drømmer for å tjene penger, sier han på videoen.

Fire i retten for terrorangrepet i Kenya
Rettssaken mot fire personer som er tiltalt etter terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate (bildet) startet i Nairobi onsdag, melder NTB.

Ingen av de fire er tiltalt for å ha deltatt i selve angrepet, men for å ha gitt hjelp til gjerningsmennene som tilhørte den somaliske terrorgruppen al-Shabaab.

Ingen av selve gjerningsmennene ble arrestert, og det antas at alle ble drept under angrepet i september. Amerikanske FBI sier det også er mulig at de har klart å rømme. En av gjerningsmennene antas å være en norsk-somalisk 23-åring.