Lille Alhambra på Bislet Bad– et bestillingsverk


Lille Alhambra på Bislet Bad er et bestillingsverk til Oslo World Music Festival, komponert av Paolo Vinaccia og Audun Erlien – for fem poeter, tre musikere og elektronikk.
Navnet viser til det storslagne Alhambra (1237-1492) i Granada, også kalt «Islams siste bastion i Spania». Det arabisk-muslimske herredømmet etterlot seg en arv som ennå er gjenstand for beundring: arkitektur, kunst, levesett og tradisjoner. Slik ble også det tyrkiske badet «Hamam» introdusert i Spania.

De offentlige badene var en institusjon i den arabisk-muslimske sivilisasjonen. Her kunne man oppleve det fysiske og åndelige velværet ved dampbad og svømmebad, selv for svært lite penger. Badet var en plass for renhet og renselse, et sted for refleksjon og hvile – en pause i hverdagen. Fuktig marmor og lyden av vann.

Gjennomtrengende lukter, som når svette fordamper. Parfymer. Badet var et sted for nattlig gjenfødelse og rommet mange former for nytelse. Ofte kunne man høre de vakreste eksempler på islams poesi og musikk. At Bislet Bad er en flott bygning med en lang historie og god atmosfære, er grunn nok til å legge en konsert til disse lokalene. At bygningen i tillegg er en offentlig svømmehall, gjør det spesielt fordi oslofolk eller nordmenn i sin allminnelighet, ikke har for vane å samles i et bad annet enn for å ta en svømmetur.

Med Bislet Bad som fysisk ramme og vannet som poetisk kraft og kilde til felles opplevelser, har ideen om å lage denne konserten tatt form. I det gamle Alhambra sa man om vann: «…mer enn et element, musikk fra jordens dyp”. Velkommen til et musikalsk-litterært kveldsbad. Kle deg lett.

Et bestillingsverk for Oslo World Music Festival

Av: Paolo Vinaccia og Audun Erlien

Billettpris: kr 150,-/kr 100,- (stud.)

Antrekk: Lett! (Temperatur er 27 grader)

Musikere:

Audun Erlien - bass, gitarer, elektronikk

Per Jørgensen - trompet, vokal

Elisabeth Vatn - sekkepiper


Poeter:

Steinar Opstad

Cathrine Grøndahl

Vigdis Hjort

Steffen Sørum

Walid al-Kubaisi