Verden Rundt

Lagde “kyllinghilsen” mot antisemittisme

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Stand-up komikeren Chen Mizrachi (bildet) har kommet med en original ide for å bekjempe antisemittisme. Israeleren har begynt å oppfordre brukere […]

Stand-up komikeren Chen Mizrachi (bildet) har kommet med en original ide for å bekjempe antisemittisme. Israeleren har begynt å oppfordre brukere av sosiale nettverk til å fotografere seg selv med en hånd over hodet i form av en kyllingkam.

Komikeren har lastet opp videoen på sin Facebook-side, og fått tusenvis av likes. Flere har også tatt bilder av seg selv med hilsenen og lagt det ut på sosiale medier.

Til nettstedet holesinthenet.co.il forklarer Mizrachi at kyllingkam-hilsenen er en protest mot den franske komikeren Dieudonné Mbalas beryktede “quenelle”-gest. Sistnevnte har blitt anklaget fra flere hold for antisemittisme.

– Han er en svært vellykket stand-up komiker i Frankrike, men som bruker stand-up til å spre rasisme og drive folk fra hverandre. Jeg synes det er veldig veldig problematisk, sier Mizrachi til holesinthenet.co.il.