Verden rundt

“Kamerat Vader” stiller til ukrainsk presidentvalg

 
Foto: ipu.com.ua
Satser på etnisk likestilling, kamp mot korrupsjon og for et mer effektivt og elektronisk basert offentlig sektor.

Fra filmverdenen til virkeligheten: det ukrainske internettpartiet (UIP) kunngjorde nylig at mørkets fyrste, Darth Vader, vil stille opp som kandidat til det ukrainske presidentvalget, som skal avholdes 25. mai.

UIP greide før innmeldingsfristen å samle nok underskrifter, og har nominert den ikke navngitte kostymekledde filmskikkelsen som sin kandidat til presidentvalget.

– Etter å ha vunnet vårt interne primærvalg med et valgskred er Kamerat Vader vår kandidat, sier UIP-leder Dimitry Golbulov til nyhetsbyrået AFP.

I UIPs ambisiøse partiprogram står det blant annet at man vil “skape rette forutsetninger for en utvikling av alle etniske og nasjonale kulturer, samt språk i Ukraina”, i tillegg til å gjøre statlige tjenester mer e-baserte. Heller ikke presidentambisjonene til den svartkledde sitherren er det noe i veien med.

– Bare jeg kan lage et imperium av en republikk, for å gjenreise tidligere ære, ta tilbake tapte territorier og gjenopprette stoltheten for dette landet, sier Kamerat Vader i en pressemelding.