Stadig flere kanadiere besøker Haiti

Haitis ukjente side: landet som ofte har havnet i nyhetsbildet på grunn av politisk uro eller naturkatastrofer har en voksende turistsektor. Bildet viser et cruiseskip i utkanten av kystbyen Labadee.
Foto: Adam Jakubiak
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) – Høyrepopulistisk tilbakeslag et reaksjon på salafisme - 17.04.2024 Fortsatt langt frem for reell likestilling på arbeidsplassen - 16.04.2024 Stortinget avviser opprettelse av asylmottak i tredjeland - 16.04.2024 Fersk reiselivsstatistikk viser at kanadierne er stadig oftere på besøk til Haiti. 33.000 reiste […]

Fersk reiselivsstatistikk viser at kanadierne er stadig oftere på besøk til Haiti. 33.000 reiste i løpet av 2013, en økning på 20 prosent fra året før, melder CTV News.

Til sammenligning, kan mer garvede karibiske reisemål som Den Dominikanske republikk og Cuba skyte med henholdvis 4,7 og 2,9 millioner besøkende samme periode.

I Haiti er masseturismen ennå uutviklet. Enkelte har kritisert myndighetene for å vie så mye penger for å fremme turisme, mens mange andre er i stor nød. Landets turismeminister, Stephanie Villedrouin, er av en annen oppfatning.

– Turisme fremmer sysselsetting, tiltrekker seg hard valuta og skaper et mer positivt bilde av Haiti, sier Villedrouin til CTV News.