Verden Rundt

 
Foto: Wikimedia Commons/www.die-linke.de
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil fremme vitenskapelig basert antirasisme - 28.03.2024 Tradisjonell tamilsk konsert som musikkterapi - 27.03.2024 Argentinsk multikunstner fikk tildelt Ibsenprisen - 27.03.2024 Kritisk til nye Russland-sanksjonerKun kort tid etter at han ble tatt i ed, kom den nyvalgte greske statsministeren Alexis Tsipras (bildet) […]

Kritisk til nye Russland-sanksjoner
Kun kort tid etter at han ble tatt i ed, kom den nyvalgte greske statsministeren Alexis Tsipras (bildet) på kant med EU på grunn av sanksjonene mot Russland, melder NTB.

Tsipras anklaget EU-lederne for ikke å ha rådført seg med ham før de sendte ut en felleserklæring der Russland anklages for økende støtte til separatistene i Ukraina, og der de tar til orde for ytterligere sanksjoner.

En EU-kilde avviser ifølge NTB imidlertid at Hellas ikke ble konsultert. Kilden sier at de vanlige prosedyrene ble respektert, og at taushet vanligvis oppfattes som enighet.

Fastslår at 43 studenter ble myrdet
Riksadvokaten i Mexico fastslår at de 43 studentene som har vært savnet i delstaten Guerrero i fire måneder skal være drept av et narkokartell, som trodde de var fra en rivaliserende bande, skriver Dagbladet.

Studentene ble pågrepet av det lokale politiet på ordre fra borgermesteren i Iguala og deretter overlatt til narkokartellet Guerreros Unidos 26. september.

99 mennesker er hittil arrestert i saken, blant dem borgermesteren, hans kone og lederen for Guerreros Unidos. Forsvinningssaken har ført til kraftige reaksjoner i Mexico og utviklet seg til en alvorlig politisk krise for landets president Enrique Peña Nieto.

– Krekar er velkommen hit
Broren til mulla Krekar skal ifølge kurdiske medier jobbe aktivt for at Krekar skal kunne returnere til Kurdistan uten å bli stilt for retten. Og mullaen ønskes velkommen av islamistene, melder NRK.

– Vi tar gjerne imot ham hvis han vil fortsette å kjempe videre i vårt parti, sier talsperson for Kurdistan Islamic Society (KIS), Muhammad Hakim, til den kurdiske nyhetskanalen Rudaw.

I artikkelen som er skrevet på engelsk, omtales KIS som et av de tre største islamistiske partiene i Kurdistan med seks representanter i parlamentet.

Statssekretær i Justisdepartementet Jøran Kallmyr vil verken avkrefte eller bekrefte opplysningene overfor NRK.

Homofile frykter fremtiden i Egypt
Flere homofile egyptere uttrykker nå frykt for at de er blitt en målskive for regimet til president Abdel Fattah al-Sisi, til tross for at homofili ikke er forbudt i henhold til egyptisk lov.

– Nå er du redd i ditt eget hjem, sier Sherif, en homofil mann som bor sammen med sin partner i en leilighet i Kairo, til NRK.

Nylig stormet politiet i Kairo et offentlig bad og slepte ut en gruppe halvnakne menn. Seansen ble filmet og senere vist på den statlige fjernsynskanalen Al-Qahira Wel Nas i et program om «mannlig sexhandel». I november 2014 ble også åtte menn dømt til tre års fengsel for å ha deltatt i et homofilt bryllup, ifølge nyhetsbyrået AFP.

– Vi er statens boksesekk. Staten forsøker å vise at de er islams voktere, sier Sherif til NRK.