Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Hans Dahle hedret med Lokalradioprisen - 18.03.2024 Gir ut Karsten og Petra-bok om å feire eid - 17.03.2024 Oslo rådhus inviterte til historisk fastebruddsmiddag - 16.03.2024 Går inn for endringer i islamsk lovpraksisEn nylig avholdt anti-terrorkonferanse i Saudi-Arabia, hvor muslimske lærde […]

Går inn for endringer i islamsk lovpraksis
En nylig avholdt anti-terrorkonferanse i Saudi-Arabia, hvor muslimske lærde fra hele verden deltok, har vedatt reformer i islamske religiøse studier, slik at man i økende grad skal fremme moderasjon og toleranse, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Konferansen vedtok også at islamsk lovpraksis skal moderniseres. Toleransefokuset skal hjelpe i kampen mot ekstremismen, kom det frem i en av resolusjonene.

– Ingen religion er ansvarlig for terrorisme, Først og fremst er det ekstremister som har forvrengt bildet av islam, uttalte en av talerne under konferansen.

Korrupsjonsskandale rammer Odfjell
Odfjell Drilling venter på tre boreskip som kanskje aldri kommer. Årsaken er en korrupsjonsskandale, skriver Bergens Tidende.

I mars i fjor begynte opprullingen av skandalen. 30 politikere er siktet, og en rekke tidligere toppledere i det statlige brasilianske selskapet Petrobras og i entreprenørselskaper er arresterte. Opptil 20 milliarder dollar kan ha blitt stjålet.

– Vi tar klart og sterkt avstand fra korrupsjon i vår virksomhet, og setter strenge krav til våre samarbeidspartnere. Vi følger situasjonen svært tett, sier Gisle Johanson i SVP Communications, og kommunikasjonsdirektør i Odfjell Drilling til Bergens Tidende.

– Vi trenger en innvandringsrevolusjon
Sjefen for innvadringsmyndighetene i Tokyo, Hidenori Sakanaka, har skapt debatt i det tradisjonelt monokulturelle Japan med å hevde at innvandring er den eneste redningen for at Japan skal beholde sin status som økonomisk stormakt, melder den autralske nyhetskanalen ABC News.

Sakanaka baserer sine uttalelser på statistikker som viser at opptil 22 prosent av landets innbyggere er over pensjonsalderen, og at landets fertiltetsrate ligger på 1,4 barn per kvinne, som en av de laveste i verden.

– Japan trenger en mentalitetsendring, slik at flere utenfra kan være med og bidra med til verdiskapningen. Frem mot 2060 vil vi trenge ti millioner innbyggere slik at økonomien vår ikke kollapser. 

– Syriza har våknet fra drømmen
Flere økonomer mener avtalen mellom Hellas og de øvrige eurolandene viser at virkeligheten begynner å synke inn over landets nye regjering, skriver e24.no.

Etter intense forhandlinger ble det fredag kveld klart at eurogruppen forlenger Hellas' låneprogram med fire måneder. Til gjengjeld måtte grekerne love å ikke innføre ensidige tiltak som vil virke negativt inn på stabilitet og balanse, noe som gjør at innstramningstiltakene vil fortsette.

– For regjeringen vil det bli vanskelig å overbevise velgerne om at dette er en god avtale, sier Jacob Graven, sjeføkonom i Sydbank til e24.no.