De sender båt til Middelhavet

 
Foto: Redningsselskapet/NTB Info
Mange flyktninger drukner i Middelhavet. Statsminister Erna Solberg forteller at Norge skal sende en båt for å hjelpe flyktningene.

Det er en av Redningsselskapets båt som skal seile til Middelhavet å hjelpe. Båten skal til Hellas. Redningsselskapet er en frivillig organisasjon. Den har som mål å redde liv.

– Regjeringen er veldig glad for at Redningsselskapet vil gjøre dette, og at dere hjelper frivillig, sier statsminister Erna Solberg .

Redningsselskapet gir tre millioner kroner til dette. Resten betaler EU. Oppdraget skal ikke gjøre hjelpen i Norge dårligere, men sjefen i Redningsselskapet tror at de må be det norske folk om hjelp med penger.

Foto : Buskerud Innvandrerråd

Redningsbåten vil bli en del av EU-operasjonen Poseidon. Frontex leder arbeidet. Det er EUs organ med ansvar for overvåking av grensene mot land som ikke er medlem av EU.

Innvandrere gikk i fjellet

I juni tok Buskerud Innvandrerråd (BIR) med seg 60 voksne, ungdommer og barn med seg til fjellet Gaustatoppen.

Turen til Gaustatoppen var planlagt fordi 2015 er friluftsåret. Buskerud Innvandrerråd ledet turen sammen med Buskerud Fylkeskommune og Innvandrernes landsorganisasjon (INLO).

– Veldig mange ville gå på turen, så det var dessverre mange som ikke fikk bli med denne gangen, sier rådets leder Bijan Garakhani til utrop.no.

 Turdeltakerne fikk en fin tur i den vakre norske naturen, ifølge han. – Været var også bra. Solen skinte fra en skyfri himmel, forteller han.