De pyntet barnehage på Tøyen

Barnehagebarna ved Tøyen barnehage koste seg i høstværet med sjokoladekake
Foto: Xueqi Pang
Foreldrene i Sommerfryd barnehage synes uteområdet var litt kjedelig. De bestemte de seg for å gjøre noe med.  
Leila Feratovic, Xueqi Pang
Latest posts by Leila Feratovic, Xueqi Pang (see all)

– Vi har fått hjelp fra mange. Foreldre, besteforeldre og andre på Tøyen har heklet blomster til oss. Nå  skal vi henge dem på gjerdet rundt barnehagen. Det forteller Kari-Anne Lyng. Hun er en av dem som fikk ideen om å pynte barnehagen. Hun peker på gjerdet og forklarer. 

Sommerfryd barnehage ligger på Tøyen. Rett utenfor er Tøyen torg. Der er det mye asfalt og betong. Det er ikke mye rundt barnehagen som barna kan leke med eller se på. Derfor ville foreldrene gjøre stedet til litt finere. De har klart å få mange med på prosjektet.

Fargerikt
– Vi har barn i en bybarnehage. Du ser jo at det er litt trist utenfor. Det er særlig gjerdet rundt barnehagen vi syntes trengte pynt. Det er ikke så fint for barna og det er veldig lett å se gjennom det, forklarer Karianne Hjallen. Hun har også vært med å organisere pyntingen. Hun er med i flere prosjekter i Tøyenområdet.

“Alt du strikker er kjærlighet”, strikket én deltager.
Foto : Xueqi Pang

På lekeplassen utenfor barnehagen er både foreldre og barn samlet rundt hundrevis av fargerike blomster. De håper blomstene kan gi nytt liv til uteområdet.

Mamma Tonje Thornes lærer Askil Thornes hvordan feste blomstene riktig.
Foto : Xueqi Pang

– Det er veldig mange som har engasjert seg og veldig mange som har kommet med positive ideer. Og vi er ekstra spente på å se resultatet og reaksjonene på det. Vi har jo skapt samhold rundt et felles prosjekt, sier Karianne Hjallen.

Karianne Hjallen er intiativtaker i yarnbombingen.
Foto : Xueqi Pang

Foto : Xueqi Pang