Sagt siden sist

 
Foto: Ole Kristian Losvik
Om innvandring, rasisme og integrering.

– Vi skal ikke godta det, men prøve å forstå at i deler av verden er dette en skikk. Det har vært sånn i 1000 år. Og de som følger den skikken er ikke forkastelige, de er ikke moralsk primitive. De skal møtes med god vilje, og så må vi finne ordninger som gjør at de kommer inn under norsk lov.

Samfunnsdebattant og professor i sosialmedisin, Per Fugelli (bildet), i et intervju med NRK om barneekteskap blant Syria-flyktningene. Uttalelsen har skapt sterk kontrovers.

– I dag ser jeg ikke lenger tegn til at våre landsmenn støtter kjønnslemlestelse av jenter, men etter Per Fugellis reaksjon på Listhaugs språkbruk snakkes det «forståelsesfullt» om barnebruder. Dette irriterer meg, for barneekteskap er ofte like ille  i noen tilfeller også et verre overgrep  enn å skjære i pikers underliv.

Skribent Isra Zariats reaksjon i sin VG-kommentarSmåpikers brudevals er en begravelsesmarsj.

– Det blir hevdet at jeg forsøker å spre frykt i innvandringsdebatten i Norge. Dette er helt feil, jeg har en realistisk tilnærming til disse spørsmålene, der jeg er opptatt av å få frem fakta i debatten.

Integreringsminister Sylvi Listhaug i sin kronikk på NRK Ytring, Asylkrise og realiteter, hvor hun argumenterer for en mer faktabasert innvandringsdebatt.

– Jeg ser på dette som min siste sjanse til å få oss ut og sikre at Storbritannia igjen blir en suveren og uavhengig stat. Da kan vi være fri til å kontrollere grensene, innvandringen og det som skjer i dette landet.

80-årige Eddy Barrows, lokalpolitiker i det sterk EU-skeptiske og innvandringsskeptiske UK Independence Party, til Aftenposten.

– Gitt den enorme oppmerksomheten som kriminalitet blant nyankomne har fått i løpet av de siste seks månedene, er prosentandelen på ett, i forhold til gjennomsnittet, ganske lite. Igjen betyr dette at 99 prosent av hva politiet får av anmeldelser ikke kan knyttes til denne gruppen.

Felipe Estrada, professor i kriminologi ved Stockholms universitet, til Dagens Nyheter, om kriminalitetstall blant nyankomne.