Sagt siden sist

 
Foto: metropolico.org
Om innvandring, flerkultur og rasisme.

– Senterpartiet har lenge pekt på at yttergrensekontrollen i store deler av Schengen er for svak og at forutsetningen for indre reisefrihet således ikke er til stede.

Representantforslag fra Senterpartiets Liv Signe Navarsete, Per Olaf Lundteigen og Jenny Klinge, 10. mars, hvor de foreslår at Norge sier opp deler av Schengen-avtalen og gjeninnfører grensekontroll.

– Vi er en transittkommune, og hvis denne situasjonen skal oppstå igjen, så må vi være i beredskap til å ta den støyten en gang til. Alle beredskapsplanene våre er basert på at vi er en transittkommune.

Varaordfører Lena Bergeng i Sør-Varanger kommune til NRK Finnmark etter at Neiden mottak ble stengt tidlig i mars. Hotellet som siden i oktober, grunnet stor asyltilstrømning via Russland, har vært asylmottak, går nå tilbake til sin vanlige drift.

– Alt starter med å kontrollere våre grenser. Tyskland og Hellas er de to eneste landene i Europa som ennå ikke har innsett hva de 26 andre EU-landene vil ha; nemlig grensekontroll på europeisk og nasjonalt nivå. Vi må klare dette for å oppnå målet om å gi asyl til de som virkelig er ekte asylsøkere og ikke migranter. 

Frauke Petry (bildet), leder i det fremadstormende tyske høyre-populistiske partiet Alternative für Deutschland, til den spanske avisen ABC etter sterke resultater i de tyske delstatsvalgene i midten av mars.

– “Etnisk nordmann” er selvsagt en nokså vag og uspesifikk definisjon, men det illustrerer nettopp at 'etnisk norsk' er et tildels upresist begrep, der mange enkeltpersoner kan befinne seg i en gråsone. Å forsøke å trekke opp entydige grenser slik (Rita) Karlsen ønsker, vil fort gi helt merkelige utslag, som at en person oppvokst i Norge med 'helnorsk' slekt ikke vil kvalifisere som 'etnisk norsk' dersom fødselen fant sted på et sykehus i utlandet.

Mediekritikeren Doremus Schafer i et innlegg til Dagbladet, “Ordlistelapskaus fra HRS”, hvor han kommer med kritikk av kritikken til Human Rights Services leder Rita Karlsen på NRKs “Flerkulturelle ordliste”.

– Vi har friskt i minne en annen «outsider» i Washington, Jimmy Carter, og hvilken enorm skade han gjorde på maktbalansen i Øst-Asia. Hadde han trukket tilbake styrkene fra Korea-halvøya under Den kalde krigen, er det ikke sikkert at verden slik vi kjenner den ville eksistert i dag,

Bekymret japansk kilde til Financial Times over mulighetene for at Donald Trump kan vinne neste valg i USA.