Sagt siden sist

 
Foto: European Students For Liberty
Om rasisme, innvandring og flerkultur.

– Statistisk sentralbyrå kan ikke leve med tvil om at de tar politiske hensyn når byrået blir bedt om tall. Det er spesielt viktig når spørsmålet er politisk betent og statistikken kan være ubehagelig.

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum i sin lederartikkel hvor han argumenterer om at Statistisk sentralbyrå bør levere fakta om innvandrere og kriminalitet som kan brukes av begge sider i innvandringsdebatten. 

– Hvis vi har en regjering som ikke klarer å løse landets problemer, må presidenten være rede til å si at vi trenger en ny retning, en bedre regjering. Jeg er opptatt av å ivareta interessene til østerrikerne, ikke regjeringen eller politikerne.

Østerrikes nyvalgte president, Norbert Hofer, til statskanalen ORF før valgseieren i april. Hofer, som representerer det høyreradikale Frihetspartiet (FPÖ), ble valgt inn etter en valgkamp hvor han profilerte seg på en særdeles streng innvandrings- og asylpolitikk.

– Mange tror at alle nordmenn drikker, at de drikker mye og at ungdommer har lov til å drikke. Informasjon er med på å bryte ned noen misforståelser og fordommer.

Organisasjonskonsulent i rusforebyggingsorganisasjonen IOGT, Mirjeta Emini, i et intervju med NRK 25.04, hvor hun redegjør hvorfor organisasjonen vil ha alkoholkultur på timeplanen for innvandrere.

– En velfrisert debatt om innvandring fører til bedre integrasjon og mindre diskriminering. Marginaliseringen av Sverigedemokraterna og en snever meningskorridor i innvandrerdebatten har ikke ført til færre spenninger og mindre høyreradikal vold i Sverige. Til gjengjeld forsvinner viktige nyanser i det svenske debattklimaet, og det må – alt annet likt – svekke grunnlaget for å treffe velfunderte politiske beslutninger.

Forfatter, redaktør og journalist Flemming Rose (bildet) i et debattinnlegg i Aftenposten, 20.04.

– Vi er skamløse arabiske jenter, enten vi går i miniskjørt, hijab, bukse, skjørt, burka eller nakne. Vi er ikke et konsept. Vi er vår egen person, og vi krever å bli tatt på alvor: Både på norsk og på morsmålet vårt.

Samfunnsdebattant og aktivist Nancy Herz i sitt debattinnlegg i Aftenposten, 26.04.