Sagt siden sist

 
Foto: Arbeiderpartiet
Om innvandring, rasisme og flerkultur.

– Arbeiderpartiet skal snakke om det som er viktig og det som folk er opptatt av. Og det skal vi gjøre på våre egne premisser. En asylpolitikk som er streng, rettferdig og human. Jeg har flere ganger påpekt hvor viktig det er å forsvare asylinstituttet. Spillereglene er klare: De som trenger beskyttelse skal få det og de som ikke oppfyller kriteriene for opphold skal sendes ut.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharahkhani, i et innlegg i Dagbladet.

– Når Gharahkhani på kort tid har vist en listhaugsk evne til å kalle en spade for en gravemaskin, møter han motstand av samme grunn. Hans beskrivelse av asylpolitikken og ikke minst flyktningsituasjonen, er misvisende og egnet til å skremme. Det innbyr ikke til tillit.

Sakset fra lederartikkelen i Dagbladet som Gharahkhanis tilsvar var basert på.

– Situasjonen er jo slik at det har kommet flere flyktninger til Europa enn det vi greier å håndtere. Men de fleste av verdens flyktninger hjelper vi slett ikke. Det er svært nødvendig å få skapt et flyktningsystem som er mer humant enn det vi har i dag.

Socialdemokraternes (Aps søsterparti i Danmark) leder Mette Fredriksen til DR Nyheder om forslaget til ny asylpolitikk som har skapt mye debatt.

– I dag er det opp til barnevernstjenestene å velge om de ønsker å gå i dialog med foreldrene for å finne ut hva som har skjedd. Dessverre er det mange barnevernstjenester som trekker seg tilbake og vi risikerer at barn blir værende ute og ikke får den hjelpen de trenger.

Barneombud Anne Lindboe (bildet) krever i et intervju med NRK at barnevernloven endres. NRK har avslørt omfattende fysiske overgrep på flere koranskoler i Somalia, hvor norsk-somaliske barn har gått.

– I Drammen finnes en hel masse kunnskap om innvandring og integrering. Du finner den i veggene overalt, i kommunen, i idrettslagene, i det private næringsliv, i religiøse miljøer, i høyskolemiljøet, og i journalistikken. Derfor er det ganske naturlig at noen av de stemmene som skal lede an i debatten om innvandring og inkludering har sin bakgrunn fra drammensdistriktet.

Karianne Braathen, politisk redaktør i Drammens Tidende, skriver på kommentarplass om hvorfor man finner de fremste innvandringpolitiske stemmene i Norges mest innvandringsrike by.