Foto: Ram Gupta
Meninger i Oslo:

– Bruker du refleks?

Det er smart å bruke refleks i høstmørket. Utrop tok til gatene for å finne ut hvor mange som har hentet frem refleksen.

Utrop nr. 43/2018 (08.11.2018)
Axel Boix (26): – Bruker det egentlig ikke, hvis jeg skal være ærlig. Så tenker jeg heller ikke over det. Er sjelden ute på kvelden om vinteren.
Abdulahi Abdulahi (29): – Jeg bruker refleks så ofte jeg kan fordi jeg ser viktigheten med å bruke det. Til vanlig jobber jeg som busssjåfør og har mye erfaring med hvor lite man ser på vinteren. Å bruke refleks betyr mye for meg.
Manisha Gevali (27): – Etter klokken 20 er jeg mer obs på å bruke refleks. Det blir jo så fort mørkt her, spesielt på vinteren. Så da passer jeg på.
Stine Knutsen (33): – Bruker det som regel på kvelden. På dagtid har jeg den i sekken, så tar jeg den frem når mørket setter inn. Det er viktig med refleks, spesielt når man sitter i bil og skjønner hvor vanskelig det kan være å se fotgjengere.
Effi Rosenberg (38): – Akkurat nå i dette øyeblikk bruker jeg ikke refleks. Men jeg har en på sekken som er ganske synlig.