Erna forlenget moskébesøk

Islam Ahmadiyya var den menigheten som tok utfordringen etter at den modige statsråden tidligere i høst erklærte seg villig til å møte muslimene ansikt til ansikt.
Det skjedde etter at hun for en måneds tid siden skaket hun opp de muslimske miljøene i Norge med det friske utspillet at «Islam i Norge bør modernisere seg».

- Jeg tror at de muslimske menighetene nå er mye mer modne for å diskutere de spørsmål vi reiser enn det noen talsmenn synes å ville gjøre i offentlighet, sier statsråd Erna Solberg til NTB.

Hun har tro på å være konkret på de utfordringene minoriteter møter. Særlig viktig er det overfor de unge jentene hva angår livsvalgene som skal gjøres - som ekteskap og skilsmisse. Men også hva man skal få delta i i det norske samfunnet.

- Det er ganske viktige diskusjonstemaer som må tas av flere muslimske menigheter nå, sier Solberg.

Hun er også glad for at en stadig voksende gruppe unge jenter innen de muslimske menighetene både har krav til sin menighet, men også har ganske sterke meninger i forhold til det norske samfunn.

- Da jeg spurte dem hva de følte som vanskeligst, så er det faktisk møtet med fordommer i det norske samfunn. Og jeg må innrømme at det er sånt som jeg kan ta meg selv i, iallfall hvis vi går et par år tilbake. Mitt møte med de første oppegående jentene med skaut var nok også for meg en utfordring, erkjenner statsråden.