Hardere kamp om tilværeslen?

0Shares

Navn: Amir Al- Saaty

Alder: 19 år

Bosted: Skien

Bakgrunn: 20% araber, 80 %norsk

I rampelyset etter deltakelse i Farmen på TV2

Etter en og en halv ukes kamp om tilværelsen ga 19-åringen seg og reiste hjem til Skien. Han angrer ikke på at han var med i Farmen. Han har lært mye om livet, om det å kjenne mennesker, at det handler om å stå for verdier han ellers ikke legger merke til i hverdagen.

Rasisme har han opplevd hele livet. Spesielt når han var liten.

– Man vokser jo fra ting, og jeg blir jo sterkere for hver gang jeg klarer å skyve det fra meg. Jeg synes at jeg merker mindre til det nå.

– Holdingene ligger der, og folk prøver å ikke tråkke på spikeren.

Amir ble oppdratt religiøst, og å tenke filosofisk. Han kom til Norge som 6- åring.

– Mine foreldre er nytenkende, og er ikke streng i det hele tatt. De tillater meg mye. Det er jo tross alt mitt liv og mine valg. De er heller rådgivere.

80% norsk og 20% arabisk, slik er identiteten til Amir. Han behersker norsk best, og holdningene hans er mer norske enn arabiske. Det fineste er at han har lært de gode sidene fra begge kulturer.

Hvordan tok foreldre at du ville til farmen?

– Jeg har alltid vært en som liker å prøve nye ting. Mine foreldre visste ikke at jeg skulle på farmen, fordi de var på ferie. De fikk nok en overraskelse når de kom tilbake.

Amir blir nå gjenkjent nesten overalt, og autograf skrivingen er blitt en vane.

Han har fått mange telefoner hjemme. Det er mange som sier sine meninger. Enten at jeg har vært drittsekk eller at de synes synd på meg.

– Jeg fikk forleden et brev fra Sverige, en mann på 34 hadde sett meg på en avis og han lurte på om jeg var homo, for han ville ha noe videre med meg.

Har holdningen til homofile endret seg etter oppholder på Farmen?

– Jeg hadde et vrangbilde av homofile før jeg gikk inn i Farmen ja, men tro meg eller ei jeg kan fint tenke meg et vennskap med Ronny og Morten. Det er dem jeg ble nest best venn med etter Kjetil. Jeg hadde mye å lære av og om dem. Legning har ikke noe å si.

Han vet litt om hva som skjer videre i Farmen, men det kan han ikke fortelle videre. Men han forteller gjerne om det å komme på tv.

– Livet er som berg og dal bane. Vi har våre topper og vi har våre nedturer. Har man bare topper er man en god person, har man bare bunnene hele tiden er man en dust. Det var det som skjedde meg, slik beskriver Amir sin framstilling av ham på Farmen.

Hva synes du om utviklingen på Farmen så langt?

-De argumentene folk brukte mot meg, at jeg var slu sleip at jeg gikk bak ryggen på folk er det nettopp det jeg ser på tv nå, bare at andre gjør det.

Amir forteller at han gikk på videregående skole og tok matematikk, fysikk, kjemi og biologi før han var med i Farmen. Nå jobber han som treningsveileder på SATS. Han har kommet inn på medisin studiet og skal begynne på det snart.

Han har nå en Kjæreste som han har vært sammen med i over et år og som han er veldig glad i. Han ser nå fram til å begynne på studiene.