Ungdomskonsert mot vold og rasisme

Ungdomskonserten 30. august er et arrangement under prosjektet Ungdom mot vold og rasisme, som skal bruke Frikanalen, og som har støtte fra EU-programmet Aktiv Ungdom, LNU, Norsk Kulturråd, Kirke-og Kulturdepartementet, bydel Sagene, Ung Media, Sagene samfunnshus, Sirkunst, LAG-Oslo, POPULUS og SAIFF.
We against war!!

"Verden er urettferdig. Forskjellen mellom fattige og rike i verden er stor. Menneskerettigheter brytes. Hva så?

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe. Og hvis alle gjør litt blir verden til et litt bedre sted. Hva synes du er urettferdig? Og hva gjør du med det?"

Kampanjen Involve yourself

Konserten arrangeres som en del av Sirkus Landsby (www.cirkusxanti.no) under svare telter, og som varer fra 17. til 30. august.

Blant flere ungdomsorganisasjoner som er med, skal Gabriela de Iraola, representant for den bolivianske ungdomsorganisasjon "Propuesta", holde appell om vold og rasisme i Bolivia, spesielt i Santa Cruz.

I programmet 30. august blir det dikt, dansekonkurranse, teater og en del danse og musikkgrupper som breakdance Floor Knights, rap JNL/Jokerz Nation League, hip hop 213, Alva trio,  West End Studios, Japee and the Funk Minority og flere.

Velkommen!


Arrangør: SAIFFs Ungdomsgruppe
Sagene Internasjonale og
Flerkulturelle Frivillighetssentral

Tid: 30. august kl 13-17
Sted: Torshov parken, Sirkus Landsby. Trikkenummer 11, 12, 13. Buss 20, 30.
Kart

Bakgrunn

En gruppe ungdommene fra Sagene-Torshov og Bjølsen deltok i demonstrasjonene for å støtte det palestinske folket i Gaza mot bombingene og som endte i gatekamp i Oslo. De var aktive i debatten som følgte etter om disse voldelige episoder på Litteraturhuset. De føler seg både provosert  og skuffet på den måte media fremstilte hendelsene og ungdommene som var innblandet, spesielt de med innvandrer bakgrunn, og på den måten de ble behandlet av politiet. Etter debatten på Litteraturhuset bestemte de seg til å ha eget TV program på Frikanalen og flere tiltak, som en konsert på Torshov parken 30. august, for å vise deres meninger, slik at de kan bidra på en positiv måte på forskjellige samfunnsområder. Det er planlagt å delta i den verdens demonstrasjonsmarsj for fred og mot vold, som starter i New Zealand i oktober 2009, kommer gjennom Skandinavia i slutten av oktober, og slutter i Latin-Amerika i januar 2010.


http://saiff.no/downloads/%20UngdomsFestival30-08-2009x700.jpg