Foto: Kunstbilde/Danilo Ivanovic

Humanitære konserter for flomofre

Humanitære konserter BoKS til inntekt for flomofrene i Bosnia, Kroatia og Serbia.

17.6 og 19.6 er det konserter i henholdsvis Gamle Logen og på Betong, Chateau Neuf i forbindelse med vårens flomkatastrofe på Balkan. 
 
Konserten tirsdag 17.6 er en innsats av klassisk skolerte musikere i Gamle Logen. Her vil det bli framført musikk av Grieg og Teleman, samt bosnisk sevdalinka og persisk musikk.
 
Blant artistene finner vi Lars A. Tomter, Jelena Markovic og Javid A. Raad. Dirigent er Peter Szilvay. Samtidig er det utstilling og auksjon av den norsk-serbiske kunstmaleren Danilo Ivanovics bilder malt i forbindelse med katastrofen.
 
Konserten torsdag 19.6 har en mer folkelig profil og inkluderer artister som Elise Båtnes, Elias Akselsen, Igor Dunderovic med fettere, Fierce Justice og Sigurd Jovik Bræin. Sistnevnte er ikke bare utøver og komponist, men har også skrevet masteroppgave om balkanmusikk i Norge. Kanskje den eneste i sitt slag?
 
Overskuddet fra konsertene går til Røde Kors arbeid i Bosnia, Kroatia og Serbia.
 
Vi inviterer dere i media til å ta kontakt med initiativtakerne Masha Zivkovic masazivkovic@gmail.com eller Tony A. Schultz på tas72@hotmail.no eller tlf 92254144 for eventuelle intervjuer med artister og frivillige, eller til å komme på konsertene og bidra til oppmerksomhet rundt en krise som kommer til å prege Balkan i lang tid framover.

Velkommen - Dobrodosli!