Foto: tenk.tv

Tårnet – Mats Grorud i samtale med Rania Maktabi

Europafilm i samarbeid med NFkino Gimle/ NFkino arrangerer en spesialvisning av animasjonsfilmen Tårnet søndag 09.12.

Spesialvisningen får besøk av regissør Mats Grorud i samtale med Rania Maktabi, statsviter, og forsker på Midtøsten ved Høgskolen i Østfold, etter visning. Det blir også musikkinnslag av Firas Amin.

Om filmen:

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Lengde: 77 min
Aldersgrense: 9 år
Versjon: arabisk tale m/norsk tekst