Bål for Benjamin på Romerike

26. januar er det fem år siden Benjamin Hermansen ble drept av nazister på Holmlia. Fredag 27. januar er den internasjonale Holocaustdagen. På Romerike markeres
dagen flere steder, for å minnes Benjamin og mobilisere til kamp mot den økende nazistiske aktiviteten i Norge.
Nazismen er ikke død

- Fire år etter at Kvisler og Jahr ble dømt for drapet på Benjamin er de norske nazistene fortsatt aktive. Nazistene oppsøker skoler og

fritidsklubber for å rekruttere ungdom, og de forsøpler gatebildene med nazistiske klistremerker og plakater. Flere steder i landet står "Nasjonal" Ungdom bak trusler og voldshandlinger og sekten Vigrid fortsetter sine nazistiske «dåper». Også på Romerike har nazister drevet rekruttering og spredd propaganda, uten at myndighetene har grepet inn. SOS Rasisme er skuffet og bekymret over dette, sier leder for Lørenskog SOS Rasisme og regionsansvarlig for Akershus, Ola Melbye Pettersen.Håndhev «rasismeparagrafen»

SOS Rasisme har i lang tid krevd av norske myndigheter at de tar

konsekvensene av internasjonale erklæringer de har skrevet under på, og forbyr nazismen. I fjor gikk FN ut og krevde at Norge skjerper rettsvernet mot rasistiske ytringer, og innfører et forbud mot nazistisk organisering. En effektiv håndhevelse av §135a vil gi nazismens fiender det de har rett på: et vern mot rasistiske overgrep. Slik paragrafen håndteres i dag er det

en knyttneve i ansiktet på alle nazismens millioner av ofre.Markeringer på Romerike, og over hele landet

Flere steder på Romerike vil lokallag av SOS Rasisme holde markeringer på fredag. Både i Lillestrøm, Lørenskog, på Jessheim og Nannestad vil det bli holdt egne markeringer, det er lokallagene av SOS Rasisme som står bak initiativet. Over hele landet vil det bli tent bål, eller "varder", for å markere motstand mot nazismen. Vi håper mange møter opp og viser at engasjementet fra 2001 forstatt brenner!- Lørenskog:

I Lørenskog vil det bli tent bål v/ busstoppet utenfor Aktivitetshuset Volt (Skårersletta 60) kl.1900. Her vil det bli holdt appell, etterfulgt av ett minutts stillhet. Det vil bli solgt fakler til inntekt for arrangementet. Etter at bålet er slukket blir det åpen café med gratis intimkonsert inne på Volt (fra kl. 20.00)- Lillestrøm:

I Lillestrøm holder Skedsmo SOS Rasisme lysmarkering på Lillestrøm torv fra kl. 18.00. Det vil også her bli holdt appell og solgt fakler.- Ullensaker:

Det nystartede Ullensaker SOS Rasisme holder markering på Jessheim. Det blir båltenning på fotballbanen bak Calypso Ungdomshus fra kl. 18.00. Etterpå blir det konsert med flere lokale band inne på huset.- Nannestad:

Også på Nannestad vil et nystartet lokallag, Nannestad SOS Rasisme, markere dagen. På Nannestad har det vært en del problemer med nazistisk aktivitet den siste tiden. Tid og sted er ikke avklart i skrivende stund, men bli klart i løpet av kort tid.