Seminar: Surrogati i India

 
Det er i dag fult mulig for ufrivillig barnløse, enslige, samboere eller gifet å bli forelder ved bruk av surrogatmor i utlandet uavhengig av deres legning.  
0Shares
Nordmenn som reiser til utlandet for å få barn ved bruk av en surrogatmor har økt kraftig. Flere og flere velger til India fordi surrogatiprosess i USA er en svært kostbar prosess. Det er en del etiske dilemmaer rundt det å bruke surrogatmor, og i tillegg juridiske aspekter som framtidige foreldre kan bli forvirret av. De siste årene har også mediene skrevet mye om dette fenomenet, og gjort situasjonen enda mer tvetydig. Det er i dag fult mulig for ufrivillig barnløs, enslig, samboere eller gift kan bli forelder ved bruk av surrogatmor i utlandet uavhengig av deres legning.
Målet med dette kurset er å gi informasjon, råd, veiledning om:
– Nordmenns erfaring med surrogati i India
– Etiske aspekter ved surrogati
– Surrogati og hva det vil si å inngå avtale med en surrogatmor i India
– Norsk lov om surrogati og andre juridiske aspekter ved å få barn gjennom surrogatmor i utlandet
– Kulturelle forskjeller i møte med offentlige tjenestemenn, medisinsk personell og andre i India
– Kontrakt og juridiske forhold mellom surrogatmor og framtidige foreldre og mellom sykehus/klinikk og framtidige foreldre
– Informasjon om visum til India
– Informasjon om økonomiske forhold
Målgruppe
Målgruppen er enslige, gifte eller samboende menn. MERK: Reglene er annerledes for menn og kvinner, og seminaret er ikke egnet for enslige kvinner. Helse – og sosialfaglig personell, offentlig ansatte, politikere og barnevernsarbeidere.
Program:
Intro: Erfaringer med surrogati
Del 1: Forberedelser i Norge
Del 1: India: Prosessen fra surrogatiavtale fram til fødsel
Del 2: Norge: Godkjenning av farskap og reisen til Norge
OSLO:
Sted: Utrops lokaler, Lakkegata 55 D, Oslo
Tid: Lørdag 11. februar kl 9.30 – 15.00. (Oppmøte og registrering 9.30, kursstart kl 10)
Kursavgift: 2 000 kr per person, 3 000 kr for par.
Bindende påmelding: Send e-post med navn, e-post og tlf og om det er Bergen eller Oslo du melder deg på. Send påmelding til [email protected] Husk å oppgi adresse hvor vi skal sende faktura for deltakeravgift. All informasjon behandles konfidensielt. Påmeldingsfrist 7. februar. 
Om foredragsholder: 
Majoran Vivekananthan er ansvarlig redaktør i den flerkulturelle avisen Utrop. Han er født i Sri Lanka og kom til Norge som 11-åring. Han har skrevet flere innlegg om surrogati og kjenner til de sentralene aspektene ved surrogati i India. Han gir en grundig introduksjon i vesentlige tema om bruk av surrogatmor i India.