Krisen øker selvmordsraten

Krisen i Hellas har gått sålangt at den nå krever levende ofre. Selvmordsraten, som var blant de laveste i Europa, har gått skyhøyt opp de siste årene. Bildet viser parlamentet i Athen, hvor en pengelens eldre pensjonist skjøt seg selv. Ifølge nyhetsbyrået Reuters ville mannen "heller gjøre det slutt enn å lete etter mat i søppelen".
Foto: Claudio Castello
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 – Viktig at Norge øker støtten - 25.04.2024 Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Selvmordsraten i Hellas har steget krafig de siste årene. Brutale innstrammingstiltak som har drevet tjue prosent av befolkningen i […]

Selvmordsraten i Hellas har steget krafig de siste årene. Brutale innstrammingstiltak som har drevet tjue prosent av befolkningen i fattigdom, oppgis blant årsakene, skriver bladet Greek Reporter.

Før finanskrisen begynte, var antallet selvmord i landet bare 2,8 per 100.000 innbyggere, noe som var blant de laveste i hele EU-området, ifølge tall fra Eurostat. I 2012 var det en oppgang på 33 prosent i forhold til året før.

– Fenomenet skjer først og fremst blant middelklassegrekere som har fått hele sitt livs formue visket ut grunnet krisen, men også fattige, pensjonister og andre som har havnet i en desperat situasjon er tilbøyelige til å ta sitt eget liv, skriver bladet.