Nye bøker

 
Foto: Cappelen
Minoritetspolitikk samlet for første gang Minoritetsbefolkningens møte med det politiske Norge, fagbok, 2013 Hvor ofte har de ikke-vestlige innvandrerne benyttet seg av stemmeretten? Hvilke partier har de stemt på? Finner vi dem som representanter i kommunestyrer, på Stortinget og i regjeringsapparat?  Disse spørsmålene er bare noe av det du får svar på i boka der […]

Minoritetspolitikk samlet for første gang

Minoritetsbefolkningens møte med det politiske Norge, fagbok, 2013

Hvor ofte har de ikke-vestlige innvandrerne benyttet seg av stemmeretten? Hvilke partier har de stemt på? Finner vi dem som representanter i kommunestyrer, på Stortinget og i regjeringsapparat? 

Foto : Aschehoug

Disse spørsmålene er bare noe av det du får svar på i boka der forskerne Tor Bjørklund og Johannes Bergh har samlet forskning og resultater om minoritetsbefolkningens forhold til politikk i Norge som de første i Norge.

Foto : Gyldendal

– Bildet er sammensatt. En rekke politiske forsamlinger er fortsatt «blendahvite». Men i kommuner der mange innvandrere bor, er ofte minoritetspolitikere godt representert i by- og kommunestyrene, heter det blant annet i lanseringsomtalen av boka. 

Foto : Tiden

Hva kan vi stå for i Norge?

Det vi kan stå for, debattbok, 2013

Advokat Geir Lippestad ble rikskjendis da han tok på seg jobben med å være forsvarer for Anders Behring Breivik. I denne boka forteller han om rettssaken og hvordan hans menneskesyn ble formet gjennom opplevelser i ungdommen, og senere gjennom omsorgen for åtte barn, hvorav to er funksjonshemmet. 

– Stringensen i Anders Behring Breviks politiske aktivisme kommer tydelig frem i advokat Geir Lippestad bok Det vi kan stå for […]. Her tydeliggjør han bildet av sin eksklient som politisk terrorist, skrev Morgenbladet på lederplass da boka kom ut i begynnelsen av april. 

Kjendislege om Palestina

Med livet i hendene, reisereportasje, 2013

Erik Fosse forteller om sin reise fra isolerte fjellandsbyer i Libanon og møter med palestinske ledere, til et lutfattig, krigsherjet Afghanistan og palestinske flyktninger under beleiring. 

Historien til den palestinske familien Ramadan fra Gaza går som er rød tråd gjennom boka. Bestemor Fatheya måtte som 18-åring flykte fra Haifa under dramatiske omstendigheter da staten Israel ble opprettet i 1947. 

Dansk-egyptisk-norsk debutant

Under verden, roman, 2012

 En liten østlandsbygd, en innflyttet kvinne, en hund, en kjent forfatter, en sosial katastrofe. Med et skarpt blikk for detaljer skriver Ida Hegazi Høyer frem et romanunivers som både fascinerer, uroer og morer leseren.

Slik presenterer forlaget boka som Dag og Tid mente var en verdig kandidat til Vesaas’ debutantpris.

 Høyer har eit originalt språk som byggjer på paradoks og litt skeiv bruk av ord. Her er det meste på halv åtte, men utan at forfattaren misser kontrollen, skrev NRKs anmelder Marta Norheim da boka kom ut i fjor.