Verden Rundt

 
Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 – Viktig at Norge øker støtten - 25.04.2024 Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Sveits begrenser EU-innvandring Justisdepartementet i landet opplyser at det nå vil begrense innvandringen fra de øvrige 17 EU-landene til […]

Sveits begrenser EU-innvandring
Justisdepartementet i landet opplyser at det nå vil begrense innvandringen fra de øvrige 17 EU-landene til 53.700 bosetningstillatelser per år. Sveits kan i henhold til en avtale med EU påkalle en sikkerhetsklausul hvis innvandringen overstiger et visst nivå, melder VG Nett.

EUs utenrikspolitiske sjef Cathrine Ashton sier til nyhetsbyrået Reuters at det sveitsiske tiltaket er i strid med avtalen med EU.

– Bestemmelsene ser bort fra de store fordelene som fri bevegelse for personer gir både Sveits og EU, tilføyer hun.

Liker ikke sveitisk tiltak: EUs sjef for sikkerhet og utenrikspolitikk, Catherine Ashton.
Foto : Wikimedia commons

Oppretter spesialgruppe for innvandringskontroll
Brasilianske myndigheter oppretter en egen tiltaksgruppe for å håndtere bølgen av arbeidsinnvandrere til delstaten Acre, opplyser BBC Mundo.

Særlig haitianere, dominikanere og senegalesere er blant de nyankomne som tiltrekkes av Brasils økonomiske vekst. Innvandringen er imidlertid blitt så stor at Acres myndigheter ikke klarer å håndtere denne, og har ført til at delstatsmyndighetene nå ber de føderale myndighetene om hjelp.

– Vi trenger blant annet hjelp til huse et enormt antall mennesker, sier kilder i Acre-myndighetene til BBC Mundo.

– Verdenssamfunnet må vurdere flyforbudssone
Slik uttaler general Robert Hood, tidligere leder av FNs observatørstyrke i Syria, seg i et intervju med NTB.

Ifølge Hood er frontene hardere og voldslogikken enda tydeligere, og opprørsbevegelsen og Assad-regimet ligner stadig mer på hverandre i sin voldsutøvelse. Han mener resten av verden ikke lenger kan sitte stille og se på den syriske sivilbefolkningens lidelser.

– Oppfatningen min er at det internasjonale samfunnet må vurdere virkemidler som flyforbudssone, og det å yte noe mer direkte støtte, slik at styrkeforholdet jevner seg ut i større grad, sier han til NTB.

Nigeriansk-brite vil spille for ”Super Eagles”
Nigeriansk-fødte Matthias Fanimo, som er i stallen til Premier League-klubben West Ham, akter å spille for Nigerias U-20- og seniorlandslag, skriver Premium Times.

Fanimo, som tidligere har spilt for Englands U-16, og U-18 lag, sier ifølge News Agency of Nigeria at han nå er klar til å skifte fra engelsk til nigeriansk landslagstilhørighet. 19-åringen, som både har britisk og nigeriansk pass, kan under statuttene til det internasjonale fotballforbundet, FIFA, velge å spille for et av de to landene.

– Jeg har samlet en del erfaring som tror vil hjelpe meg i min fremtidige landslagskarriére for Nigeria. Jeg har sett hva forbilder som Jon Obi Mikel og Efe Ambrose har fått til hos ”Super Eagles” og føler meg supermotivert til å følge i samme fotspor, sier han til Premium Times.