Foto: Kristian Mendoza

Lag vegetarburger

Et supersunt alternativ, som gir en varende metthetsfølelse.

Utrop nr. 4/2010 (04.03.2010)
Foto: Kristian Mendoza

Ingredienser:
2-3 kopper med linser

Foto: Kristian Mendoza
1-2 kopper  valnøtter (ristet i ovn på 180 C i 15 min)
2 egg
Foto: Kristian Mendoza
1 ½ teskje oregano
2 teskjeer spisskummen
2 teskjeer sennep
En halv kopp hvitløk
En stor kopp løk
2 kopper havregryn
En kvart kopp melk
4 spiseskjeer olivenolje
Salt og pepper etter behov

Slik gjør du
1. Kok linsene i ca 10 minutter til de blir myke. Mos dem til de får en myk, klebrig konsistens. Hakk løk og hvitløk og bland det inn godt inn i deigen. Tilsett oregano og spisskummen før du hakker de ristede valnøttene. Valnøttene gir deigen en hardere konsistens som minner om kjøtt.

2. Eggene du blander i deigen, holder den sammen. Tilsett olivenolje, sennep og melk i blandingen før du avslutter med havregryn. Salt og pepper tilsettes etter behov.

3. Når ingrediensene er godt blandet kan du forme deigen som du ønsker. Stek "kjøttet" på høy varme i 2-3 minutter på hver side. Serveres med tomat, dressing, salatblader og selvfølgelig hamburgerbrød.

Velbekomme!