Pakistansk gryterett med kjøttdeig og erter
Foto: Flicker

Lag keema matar

Keema matar har sin opprinnelse fra India og Pakistan, og er en rett opprinnelig bestående av lammekjøtt og erter. 

Utrop nr. 6/2010 (01.04.2010)

Ingredienser:
2ss olje
1 ts spisskummen
150 g løk
2 fedd hvitløk
300 g tomater
2 ss raspet ingefær
1 ts gurkemeie
½ ts malt korianderfrø
½ ts malt muskat
1 finsnittet grønn chili
1 ts salt
1 ts chilipulver eller etter smak
400 g kjøttdeig
80 g erter

Garnityr:

1 ts garam masala
2 ss finsnittet koriander
2 ss sitronsaft (kan sløyfes)

Tilberedning:
1. Hakk løk i terninger, rasp hvitløk og ingefær, knus tomater, mal korianderfrø, finsnitt chili og koriander.
2. Fres kjøttdeigen i en tørr teflonpanne. Bruk en gaffel/sleiv til å røre med slik at kjøttdeigen blir grovkornet og gjennomstekt.
3. Varm olje. Ha i spisskummen. Stek løken lysebrun, tilsett hakket hvitløk, tomater og alt krydder fram til og med chilipulver. Kok i 2-4 minutter til oljen flyter opp. Tilsett erter og kok i 5 minutter.
4. Ha i kjøttdeig, bland godt og avslutt med garam masala, koriander og sitronsaft.