Foto: Marcus Guimarães

Lag ratatouille

En av de mest populære franske rettene i kjøkkenverdenen kommer fra den sørlige Provence-regionen.

Utrop nr. 11/2010 (02.09.2010)

Ingredienser:

4 eller 5 røde og gule paprika
1 squash
6 ss olivenolje
1 middels løk
Salt og pepper
2 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede tomater
Fersk hakket persille

Oppskriften gir nok til 4-5 personer.

Tilberedning:

Vask og tørk paprikaene. Klipp av toppene, og del dem i to, fjern frø og hinner og skjær i strimler. Vask og tørk squashen og skjær i skiver.

Skjær løken i tynne skiver og kutt disse i terninger. Varm olivenolje i en stor, tung panne og legg i løk, hvitløk, paprika og squash.

Stek i cirka timer minutter på middels varme, rør ofte, til grønnsakene har myknet og fått litt farge. Tilsett tomater og reduser varmen og la det småkoke.

Krydre med salt og pepper og kok under omrøring i ytterligere 30 til 40 minutter, tilsett litt vann dersom blandingen ser ut til å være tørr. Tilsett persille, og kok retten i  fem minutter. Smak en gang til, og krydre mer om nødvendig. Ha blandingen i et fat, og la den kjøle seg ned til romtemperatur.

Link til illustrasjonsbildet.