Foto: Wikimedia Commons

Lag italiensk bruschetta

En herlig sør-europeisk spesialitet med spekeskinke og tomatsalat.

Utrop nr. 15/2010 (29.10.2010)

Ingredienser:

Bruschetta:
1 baguett skåret på langs
2 ss aioli

Tomatsalat:
2 stk tomater uten skall
1 ss finhakket løk
2 fedd pressede hvitløksfedd
olivenolje
salt
pepper
basilikum
pesto
4 skiver spekeskinke
Eventuelt saus eller dressing

Slik gjør du:


Tomatsalat:
Kok opp vann. Kutt ett kryss i toppen av tomatene og legg dem i vannet noen minutter. Ta dem opp av vannet og skrell dem. Hakk dem fint sammen med løk, hvitløk, olje og smak til med salt og pepper.

Del baguetter på langs. Smør aioli på og varm noen minutter i stekeovnen. De skal være litt sprø og varme.

Anretning:
En halv baguett per person. Fordel tomatsalaten utover. Dekk med to skiver spekeskinke. Pynt med pesto, balsamico og eventuelt saus/dressing. I denne oppskriften bruker vi remulade.