Foto: Gordon Joly

Lag gresk briami

Briami er en gresk grønnsaksform som egner seg utmerket som vegetarrett, eller som tilbehør til kjøtt. Oppskriften gir nok til fire porsjoner.

Utrop nr. 17/2010 (25.11.2010)

Ingredienser:
6 tomater (evt. hermetiske)
3 poteter i båter
3 rødløk i båter
4 squash i strimler på 3 cm
2 stilkselleri i 3 cm store biter
1/3 kopp frisk persille
1 1/2 ts hakket, frisk dill
1 ts frisk mynte
2 fedd hvitløk, knust
salt, pepper
1/4 kopp olivenolje

Tilberedning:
Smør en ildfast form, legg i halvparten av tomatene, topp med poteter, løk, squash og selleri. Legg over resten av tomatene. Dryss over urter, hvitløk, salt og pepper. Fordel over oljen.

Bak i ovn i 30 minutter på 225 grader, rør forsiktig og bak i ytterligere 40 minutter til grønnsakene er møre.

Server gjerne med tzatziki eller en bolle oliven og litt skarp fetaost. Denne lettlagede, vegetariske retten kan også serveres som tilbehør til stekt kjøtt, pølser eller lignende.

Link til illustrasjonsbildet.