Jollof rice
Foto: Flickr

Lag jollof rice

Jollof rice stammer trolig fra wolof-stammene i Gambia og Senegal, men den er spesielt populær i Vest afrikanske land som Ghana og Nigeria. 

Utrop nr. 14/2011 (13.10.2011)

Retten består av ris, tomater, grønnsaker etter eget ønske og kjøtt eller fisk.  

Ingredienser:

- Olje, 1/4 kopper.
- Kylling, skåret i stykker, 700 g.
- Vann - 5 kopper.
- Løk, hakket, 2 stk.
- Rød eller grønn paprika, hakket, 1 stk.
- Hvitløk, finhakket - 3-4 fedd.
- Langkorn ris - 3 kopper.
- Tomatpuré, 1/4 kopper.
- Tomater, hakket, 2 kopper.
- Gulrøtter, skrelt og hakket, 2 stk.
- Grønne bønner, 1 kopp.
- Kål, hakket, 1 kopp.
- Salt og pepper etter smak-

Tilbehør:

- Skiver av hardkokte egg og salat.

Tilberedning:

Varm oljen over middels høy varme i en stor gryte. Legg i kyllingen til det er brunet. Fjern kylling (behold oljen) til en annen stor gryte og tilsett vann. Kok opp, reduser varmen til lav og la det småkoke i 20 minutter. Varm oljen over medium varme i den første gryten, tilsett løk og paprika og stek til løken er gjennomskinnelig, 4-5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 1-2 minutter.

Rør inn risen i gryten med løk og paprika og la det koke i 1-2 minutter. Rør så inn tomatpuré og gi den en rødlig fargetone. Tilsett hakkede tomater og la det koke ned i 2-3 minutter.

Ha i kyllingen og den kokte væsken fra gryte to inn i gryte én og tilsett gulrøtter, grønne bønner og kål. Smak til med salt og pepper. Kok opp, reduser til lav varme, sett på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Fjern gryten fra platen, la det hvile i10 minutter. Legg det hele over på et serveringsfat og server med skiver av hardkokte egg og et stort salatblad.