Her er Topp10 innvandrerne

 
Foto: thetop10.no
Vinnerne i årets Top-10 kåring står klare til å bli hedret 18. mars.

Utrop har nå tilgang på listen av alle årets utvalgte. Ulike kontinenter og landbakgrunn er representert i det som er en svært mangfoldig gjeng. Her er vinnerne:

Avtar S. Jasser (47)
Administrerende direktør, gründer, eier og daglig leder CatalystOne Solutions. Opprinnelig fra India.

Nefise Øzkal Lorentzen (48, bildet) 
Leder selskapet Integral film AS. Varamedlem i styret i Norsk Filmforbund. Styremedlem i stiftelsen LIM (Likestilling, Integrering og Mangfold). Medlem av Mangfoldskomiteen under Kulturdepartementet. Mottaker av en rekke priser internasjonalt og nasjonalt for sine filmer. Familiebakgrunn fra Tyrkia.

Denis Ntaganda (41)
Jobber som prosessingeniør i Aker Solutions. Har også etablert sitt eget firma, “Afrikakonsult”. Opprinnelig fra Rwanda.

Dora Poni Loro (36)
Koordinator i to av Kirkens Bymisjons tiltak: Empo-Flerkulturelt Ressurssenter og Batteriet Vest-Norge. Fikk i 2010 Hulda-prisen (Årets Kvinne i Fokus) av kursleverandørselskapet Positiv Opplæring. Er også styremedlem i Al-Madina kvinneforening. Opprinnelig fra Sør-Sudan.

Sayed Zahir Nasir (33)
Spesialrevisor i Skatt Østs avdeling for skattekriminalitet. Var også deltaker i NHO’s program Global Future i 2012. Opprinnelig fra Afghanistan.

Nuray Yildirim Gullestad (34)
Regional koordinator ved IMDI vest i Bergen. Opprinnelig fra Tyrkia.

Alfredo Zamudio (52)
Senior Protection Officer i Humanitær Bistand hos Flyktningehjelpen. Opprinnelig fra Chile.

Agnieszka Mauseth (34)
Teamleder på kundeservice i MyCall. Oppinnelig fra Polen.

Maria Noelia Fourcade (34)
HR Business Partner hos Aker Subsea AS. Utdannet psykolog med spesialisering innenfor HR og klinisk psykologi. Opprinnelig fra Argentina.

Mohamed Gaas (41)
Forsker ved Fafo. Gjesteforeleser og PhD fellow ved Noragric. Har også eget konsulentfirma.

Martin Hoang Nguyen (20)
Student ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Var med å arrangere Operasjon Dagsverk fra start til slutt siste året på videregående. Vært distriktsleder ved Norges Unge Katolikker og medlem av Budsjettkomitéen, Velferdstinget i Bergen.

Om Top 10
Et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjonsinnvandrere (folk som har kommer til Norge etter fylte 16 år). En uavhengig jury foretar utvelgelsen av de ti vinnerne.

Formålet er å lete frem til og kåre ti (fem kvinner og fem menn) førstegenerasjonsinnvandrere som har utøvd lederskap og/eller inntatt en ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv.  Prosjektet søker å vise ”veien til suksess” og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det godt i Norge.