Upopulært blant høyreekstreme i Hellas: sønnen til den verdenskjente kosmetikkgiganten Estèe Lauder (1906-2004), Robert S. Lauder har uttrykt seg negativt om partiet Gyldent Daggry. Nå oppfordrer partimedlemmer til vareboikott.
Foto: Joy Xie Photograhy

Høyreekstremister oppfordrer til kosmetikk-boikott

Representanter for det høyreekstreme greske partiet Gyldent Daggry (Hrisi Avgi) oppfordrer til boikott av alle produkter som tilhører kosmetikkgiganten Estée Lauder, skriver den israelske avisen Haaretz.

Utrop nr. 14/2013 (04.04.2013)

Ronald S. Lauder, sønn til verdensberømte Estée Lauder, og leder for World Jewish Council uttalte under et nylig avholdt kongress at ”Gyldent Daggry er et farlig og anti-semittisk parti, som bør forbys”.

Gyldent Daggrys forhold til blant annet annen verdenskrig og jødeuryddelsene er et svært kontroversielt emne. Tidligere har partirepresentanter kommet med kritikk mot at man i greske skoler lærer om, og markerer den internasjonale Holocaustdagen.

– I historiebøkene blir jødene portrettert som helter. Samtidig er greske barn helt uvitende om viktige øyeblikk i vår historie og om greske heltedåd og ofre i den samme krigen. Vårt parti finner dette uakseptabelt, uttalte parlamentsmedlem Ioannis Lagos til The Jewish Daily Forward.

"Greskfiendtlig"

– Vi ser på disse uttalelsene som et fiendtlig angrep på gresk suverenitet og interesser, var tonen fra talsmenn for partiet, ifølge Haaretz.