Kjærlighetens makt

Mina (Amrita Acharia) forelsker seg håpløst i Jesper (Ola Rapace)
Foto: Pressefoto
”Jeg er din” er en mørk, følelsesladd kjærlighetshistorie om det å ikke være god nok og nesten miste seg selv i prosessen.
Terese Torgersen
Latest posts by Terese Torgersen (see all)

Mina (Amrita Acharia) gjør alt hun kan for å tilfredsstille sine tradisjonelle pakistanske foreldre, men i deres øyne er hun en skam. I etterdønningene av et mislykket ekteskap og i en vanskelig karriere som skuespiller er sønnen Felix (Prince Singh) ett av få lysglimt. Mina prøver desperat å finne den store kjærligheten. Dessverre er det vanskelig å balansere rollen som mor og kjæreste.

Allmennmenneskelig 
Pågangsmotet hennes skinner gjennom i hele filmen og hun vinner fort publikums sympati. Minas problemer er gjenkjennelige for de fleste av oss, nemlig det å føle at man ikke holder mål.

Forventningene fra familien hindrer Mina i å være lykkelig i det norske samfunnet. Foreldrene vil at hun skal giftes bort til en familievenn, men det er det siste hun vil. Filmen tar for seg det å la en person vokse opp i et norsk samfunn og samtidig forvente at hun skal holde på verdiene fra familiens kultur. Som ung jente blir hun sendt til hjemlandet mot sin vilje, men det tar ikke langt tid før hun er tilbake i Norge, da hun nekter å følge pakistanske regler.

Høydepunktet er når Mina møter svenske Jesper (Ola Rapace) og blir hodestups forelsket.

Allerede kjendis
Den norsk-nepalske skuespilleren Acharia er kjent fra HBO-suksessen ”Games of Thrones” som slavejenta Irri. Dette er hennes første hovedrolle. Acharia har skapt en autentisk og jordnær karakter som publikum heier på gjennom prøvelsene.

Debut-regissør og manusforfatter Iram Haq forteller en realistisk historie basert på sine egne erfaringer.

Filmen er til tider litt saktegående, med lange tagninger og mye vekt på det indre følelsesliv. Men ettersom Minas karakter er såpass sympatisk, blir vi gladelig med på hennes søken etter noen å dele livet med.

Tung skjebne
Høydepunktet er når Mina møter svenske Jesper (Ola Rapace) og blir hodestups forelsket. Følelsene mellom det unge paret tar over for fornuften og vips er Mina på vei til Stockholm med sønnen. Men hvordan vil Jesper takle livet som familiefar?

Svenske Rapace har skapt en karakter det er lett å mislike, noe han kanskje har tatt meg seg fra sin rolle i Bond-filmen ”Skyfall” (2012).

Det er langt mellom lyspunktene i filmen. Det føles som Mina fortjener en bedre skjebne enn den som blir fremstilt. Det er ingen klassisk feel-good kjærlighetshistorie vi får servert. Men uten tvil severdig.