Vil spre det glade desi-budskap i Norge

Doktor Desi

Yasir Mansoor lanserer den nye låta si i Norge og Polen
Foto: Pressefoto
Allmennlege Yasir Mansoor har alltid hatt en lidenskap for musikk. I samarbeid med Nad Jee gir han ut en låt som handler om vakre jenter.

Yasir Mansoor gir i disse dager ut låta ”Kurdiye”. Nad Jee, tidligere kjent som DJ Nad Jee, har bidratt med en rapsekvens til låta.

Yasir forteller at keyboard og piano er instrumententene han bruker. Han har sunget siden han var liten. Han har vært i Polen og studert medisin, men er nå tilbake. Samtidig som han har jobbet som lege i to år, har han også dyrket hobbyen sin.

– Jeg har fått mye kjeft hjemme og her og der for musikkinteressen min. Musikk er problematisk i pakistansk kultur, forteller Yasir Mansoor til mixcity.no.

Nad Jee er med som rapper i den nye låta til Mansoor. I Polen lanseres låta på Club Utopia, etter sigende godt likt av kjendiser i Warsaw.
Foto : Pressefoto

Jeg har fått mye kjeft hjemme og her og der for musikkinteressen min.

Han legger til at søstrene hans alltid har støttet ham, og til tross for noe motstand har han fått mange positive tilbakemeldinger.

Foto : Pressefoto

– Musikk er en del av meg, og det vil det alltid være. Jeg elsker det, og når jeg jobber med det gir det meg en unik glede, forteller han.

Ga ut låt i 2000
– Jeg ga ut en sang i 2000 som ble spilt på Indus TV og en annen TV kanal jeg ikke helt husker hva heter. På den tiden var jeg i Pakistan et halvt år og jobbet med musikk. Jeg har også alltid hatt det i tankene at studier er viktig, derfor valgte jeg å begynne på medisin, men musikken har alltid vært der, forteller Yasir. 

– Jeg begynte å jobbe med sangen i januar 2013, teksten fikk jeg av et familiemedlem. Jeg kontaktet Nad Jee som jeg har kjent lenge. Vi har alltid vært på hils, legger han til.

Samarbeidet
– Jeg begynte å jobbe med sangen i januar 2013, teksten fikk jeg av et familiemedlem. Jeg kontaktet Nad Jee som jeg har kjent lenge. Vi har alltid vært på hils, forteller Yasir.

Han forteller at han alltid har hatt et ønske om å samarbeide med andre musikkinteresserte i Norge, men at det ikke alltid er like lett å gjøre.

– Jeg synes folk i Norge må jobbe med holdningen sin og være åpen for å samarbeide med andre. I en del av sangen var det mulighet for å integrere en rap-sekvens. Nad Jee kom med sine forslag og ideer. Og det var slik han fikk rap med i sangen, forteller Yasir.

Nad Jee forteller at de sammen ble enige om å gjøre om låta til en klubblåt med bhangra- og house-rytmer. Nad Jee informerer om at dette kanskje er den største satsningen på desi-musikk i Norge.

– Jeg fikk høre på låta Yasir hadde planer om å gi ut. Jeg synes den var god, og at den har potensiale til å bli populær, forteller Nad Jee.

– Jeg hadde en tekst som passet til låta dermed var jeg også med på å synge, det er første gang jeg bidrar på en låt med rapping. Jeg vil absolutt gi ut noe på egenhånd og jeg har faktisk skrevet ferdig en sang selv, som jeg vil jobbe med fremover, forteller Nad Jee.

Laget video i Polen
Hva handler sangen om?

– Kurdyie er en sang om jenter, der Yasir synger om en vakker kvinnes skjønnhet. Det er en sang som ligner typiske bhangra-sanger.

Musikkvideoen er laget i Polen, og en polsk toppmodell har en av hovedrollene.

– Vi brukte to-tre dager på lage den, det er en typisk klisjeaktig musikkvideo i en klubb med masse pene damer. I min del av videoen sitter jeg med solbriller innendørs, iført et tjukt gullkjede og omringet av pene damer,  forteller Nad Jee med et glis.

Støtte fra familien
– Familiene støtter oss, moren min har gitt sin velsignelse til meg for det jeg jobber med. Det som er hyggelig og veldig overraskende er støtten vi har fått fra folk en minst venter det av, forteller Nad Jee.

Han forteller at han har fått e-poster fra mange forskjellige folk som ønsker dem lykke til.

– Men jeg har ingen forventninger til hvordan sangen blir tatt imot av publikum. Til og med så store folk som Michael Jackson hadde sine kritikere, og vi er jo ingenting i forhold til han, sier Nad Jee.

Både Yasir og Nad Jee håper sangen blir godt tatt imot er at den blir populær.

– Jeg håper også at mange andre som har interesse for å synge eller drive med musikk blir inspirert til å gjøre noe med det, forteller Nad Jee.

Kontakter avgjørende
Grunnen til at de valgte å lage videoen i Polen var at Yasir hadde kontakter der og fordi han har erfaring med å jobbe der. Yasir håper at talentet hans blir oppdaget av de riktige menneskene slik at han får muligheten til å utvikle seg enda mer.

Han forteller at han allerede blitt kontaktet av større profilerte artister som ønsker fremtidig samarbeid. Både Nad Jee og Yasir håper sangen blir tatt godt imot av publikum.

– Hvis vi vil at desi-musikk i Norge skal vokse og kunne utvikle seg positivt må vi stå sammen og støtte hverandre, sier Yasir.

FAKTA: 
Yasir Mansoor ga ut sitt første album i 2001, “Dilruba”. Han har vært koreograf for dansegruppen The Beats i circa tolv år. “Kurdiye” blir det første bidraget fra Yasir til musikk verdenen etter en lang pause.

Side for info og lansering: www.facebook.com/nadjeezzy

Se teaser til musikkvideo her: http://www.youtube.com/watch?v=CV8-33L2TVM