Ronaldo ber om nåde for fotballfan

Foto: Faksimile.
Foto: Skjermdump
En supporter stormet banen under kamp. Fikk Ronaldo's oppmerksomhet. Nå risikerer han å miste oppholdstillatelsen i USA på grunn av stuntet. 
Koubang Mbilase Enyam
Latest posts by Koubang Mbilase Enyam (see all)

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo har sendt et brev til en domstol sør i Florida der han ber om benådning for 20-åringen Ronald Gjoka (bildet).

Gjoka stormet inn på banen og omfavnet Ronaldo under en oppvisningskamp mellom Chelsea og Real Madrid i Miami i august, skriver Dagbladet. 

– Jeg forstår deres synspunkt og viktigheten av å håndheve lover og regler. Samtidig ber jeg respektfullt om at dere vurderer denne avgjørelsen og fratrer de to anklagene mot denne unge mannen, skriver Ronaldo i brevet ifølge Los Angeles Times.

Det var en av de rareste, men beste opplevelsene jeg har hatt.

College-studenten Gjoka er fra Albania, og risikerer ifølge LA Times å miste oppholdstillatelsen i USA om han blir dømt.

– Én gang i livet
I et videointervju publisert påYoutube forteller Gjoka historien sin, og hvorfor han gjorde det han gjorde.

– I øyeblikket før tenkte jeg ikke på konsekvensene. Jeg visste at jeg trolig ville bli arrestert, men jeg har fulgt Ronaldo hele livet. Det var enten å satse alt eller å dra hjem. Jeg var bare nødt til å gjøre det, og hoppet inn på banen. Jeg tenkte: «Jeg må gjøre det. Jeg får aldri en ny sjanse til å møte Ronaldo.» Det var en sjanse jeg ville få én gang i livet, sier han.

Kjendis i fengselet
Vokterne og medfangene ga ham kallenavnet Celebrity (kjendis), fordi hver gang de så sport på TV, kjente de igjen unggutten.

– Det var en av de rareste, men beste opplevelsene jeg har hatt – at fanger og kriminelle klappet deg på skulderen og ga deg “high five” og applauderte det du hadde gjort. De sa: “Du visste at du havnet i fengsel, men du gjorde det likevel. Det er en ekte supporter”, sier Gjoka.