Foto: Wikimedia Commons

Menighetsfakultetet hjelper internasjonal utdanning

Menighetsfakultetet (MF) tar på seg ansvaret for å gi studenter fra Oslo International Bible College (OIBC) muligheten til å avslutte utdanningen sin. 

Utrop nr. 11/2014 (13.03.2014)

NOKUTs styre vedtok 13. februar at utdanninga ved OIBC ikke fylte kravene til fagskoleutdanning, skriver de på sin hjemmeside.

– Menighetsfakultetet (bildet) har lagt frem et tilbud vi tror skal sikre at studentene i minst mulig grad blir skadelidende for at de ikke har fått den utdanningen de har krav på og er blitt lovet. Vi er glade for at Menighetsfakultetet vil ta på seg ansvaret for studenter i en vanskeleg situasjon, seier NOKUTs direktør Terje Mørland.

Enige om å hjelpe
Tidligere i vinter ble OIBC og NOKUT enige om at NOKUT skulle støtte skolen i arbeidet med å opprette kontakt med utdanningsinstitusjoner. På bakgrunn av dette kontaktet NOKUT blant annet MF, som ønsket å hjelpe studentene.

Fakultetet har på kort tid kommet frem med et tilbud som innebærer at studentene som har generell studiekompetanse raskt kan starte på et studiepoenggivende emne. Våren 2014 vil studentene kunne oppnå 15 studiepoeng innen fagområdet som utdanningen Menighets- og misjonsledelse skulle dekke. MF vil hente inn samarbeidspartnere som de mener vil styrke tilbodet. OIBC er med vidare i dialogen fram mot ei løysing styrt av MF.